avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei au divortat cand eu aveam 16ani mama a castigat apartamentul cu 3 camere eu am ramas cu ea .Tata a fost luat la puscarie si nu l-am mai vazut decat mort la Poarta Alba dupa 5ani.Eu am terminat liceul si m-am angajat imediat ca sa platesc datoriile apartamentului acumulate. Am avut 2 frati acestia au decedat de curand.am cumparat ap. de la I.J.G.C.Lcand.eu locuiam acolo tote chitantele pe numele mamei.Dupa ce l-am cumparat fratii mei erau in viata au vrut sa facem actele in favoarea mea ,asa a vrut si tatal meu ,.Mama nu a vrut sa faca nici un act ,mai mult mi-a spus sa parasesc casa ,ca nu am nici un drept ,ea este proprietara si face ce vrea.Eu am plecat ,am luat doar hainele mele si am stat intr-o locuinta de serviciu.Ea a refuzat sa mai comunice cu mine si cu fratii mei spunand ca vrem sa o omoram.(mentionez ca atunci cand locuiam acolo am facut o cerere de loc de veci la un cimitir apropiat de noi, ea a zis atunci ca nu moare cand vrem noi ci cand vrea ea).Acum are 81 de ani ,nu iese din acel apartament de 5 ani.deschide usa vecinilor care zice ea ca o ajuta.Nu stiu cum sa fac, sa fie bine.Sfatuiti-ma cum sa procedez .Ce pot face, sa nu o pacaleasca cineva, acolo este munca tatalui meu si a mea in mare parte .Va rog ajutati-ma ca nu stiu pe la ce usi sa bat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:59, 14 Decembrie 2009
Ce puteti sa faceti?
Puteti sa mergeti la un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului dvs tata si sa solicitati dezbatarea succesiunii, fiindca si dvs aveti dreptul la o cota parte din mostenire. Dupa ce dezbateti succesiunea dupa tatal dvs veti fi in siguranta fiindca veti putea face cadastru si intabulare fiind trecut in acte ca si mostenitor.
Sfatul meu este sa nu mai pierdeti timpul fiindca nu se stie ce vanzare poate face mama dvs si ramaneti pagubit!
Succes!
B-)
ce succesiune sa dezbata ?? imobilul a fost atribuit mamei in urma partajului judiciar. ca atare, dansa este unic proprietar si va putea dispune cum doreste de acel apartament.

o solutie ar fii sa o convingeti ( daca se poate !! ) pe mama dvs. sa incheiati un contract de intretinere cu aceasta . fiind unicul ei copil in viata , poate totusi reusiti sa va impacati cu dansa si sa evitati in vreun fel sau altul sa procedeze la instarinarea imobilului catre terte persoane.
ar trebui sa dezbateti succesiunea la instanta.sa faceti dovada unei contributii suplimentare.
user-ul a spus ca parintii au divortat si mama a castigat apartamentul in instanta .
ca atare, din cele relatate, rezulta ca s-a dezbatut partajul judiciar, in urma caruia imobilul a fost atribuit mamei. aceasta devenind unic proprietar .
deci, ce succesiune sa dezbata dupa tatal dansei, in masura in care acesta nu mai era coproprietar la imobilul respectiv ??
despre ce succesiune se face referire ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Eu mioara intreb? stea stelara stea stelara tata a divortat de mama cu 1 an inainte de a deceda,nu sa facut partajul nici in ziua de azi,noi suntem 5 frati si vrem sa vindem casa.As dori sa stiu cat ne ... (vezi toată discuția)