avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua, tatal meu a lucrat in grupa a doua de munca 20 de ani, in cartea de munca erau trecuti dar cei de la Casa de pensii nu au luat in considerare pentru faptul ca acesti ani erau inregistrati in urma unui proces verbal, din cauza acestei decizii nu a putut beneficia de reducerea varstei de pensionare in urma anilor lucrati in grupa a doua de munca, avand doar 31 de ani de munca fara grupa sa pensionat la limita de varsta 65 de ani, intre timp a actionat in instanta pentru a obtine grupa a doua de munca si a castigat 20 de ani la grupa a doua, a dus la Casa de pensii hotararea judecatoreasca si acum I s-au recunoscut anii de grupa a doua si I sa majorat si pensia incepand cu luna August 2018 cand sa anexat la dosar hotararea, intrebarea pe care o am este daca poate beneficia retroactiv de reducerea varstei de pensionare totodata , mentionand ca de la varsta de 58 de ani nu a mai lucrat ,ar putea beneficia de drepturile banesti retroactiv conform cu anii de grupa a doua?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:26, 14 Octombrie 2018
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Marius58 Marius58 Buna ziua! Tatal meu (n. 15.04.1956) lucreaza la o societate comerciala si a cotizat peste 35 de ani la Casa de Pensii, poate iesi anticipat la pensie? Ce ... (vezi toată discuția)