marianliviuh a scris:
Ca să nu mai pierdeți vremea cu poliția și să primiți vreun raspuns de genul, "camerele nu funcționau în acel moment", ori "s-au sters înregistrările până am solicitat noi", încercați sa vorbiți cu patronul sau dacă face parte dintr-un lanț de farmacii cu un manager. Nu au de ce sa nu va ajute, e si imaginea lor in joc si nu cred ca au chef de anchete prin farmacia lor.
Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere nu pot fi puse la dispoziția oricui dorește. În cazul în care este necesară elucidarea unei astfel de situații, calea legală este depunerea unei plângeri la poliție, urmând ca poliția să solicite pe cale oficială punerea la dispoziție a filmărilor. Cunosc procedura, întrucât și la locul meu de muncă există sistem de supraveghere video și am avut situații similare, în care așa s-a procedat. Poate nu știați, dar imaginile unei persoane surprinse de o cameră de supraveghere sunt considerate date cu caracter personal și, de când cu GDPR-ul, nu cred că riscă cineva din conducerea farmaciei respective să facă pe „bunul samaritean”.