Imi poate spune cineva care sunt perioadele care intra in calculul vechimii in munca?
Spre exemplu suspendarile de contract pentru maternitate, crestere copil, concediu pentru studii etc.
Buna,
Nu am inteles pentru ce va intereseaza de fapt aceasta vechime in munca, dar perioadele mentionate de dvs. reprezinta stagii de cotizare si ca atare vor fi luate in calcul pentru pensie, intrarea dintr-un concediu pentru cresterea copilului in altul etc.
mai exista si perioada cat barbatii au efectuat stagiul militar;In toate aceste perioade ctr de munca/raporturile de serv iciu au fost suspendate.Rezulta ca aceste perioade nu pot fi valorificate de ex. pt. avansarea in treapta de salarizare.Nici pt. pensionarea anticipata.Nu ar fi echitabil daca un barbat ar iesi la pensie inaintea altuia,cu studii superioare,doar pt. ca a efectuat o perioada mai mare de serviciu militar,nu?La fel si in cazul concediului acordat pt. cresterea copiilor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul vechime in munca
euglup
Am terminat facultatea in 1997.Imediat am intrat in somaj din septembrie 1997 pana in ianuarie 1998 cand am plecat in armata pentru 6 luni.Se pot adauga armata ... (vezi toată discuția)