Buna ziua,
In luna mai 2018 am depus cererea pt eliberare certificat de atestare a edificarii pt o constructie nou, in vederea intabularii. De atunci si pana astazi inca nu ne-a fost eliberat acest certificat( ni s-a spus ca documentatia depusa este completa si corecta) insa ni se promite mereu ca “sapt viitoare” va fi gata. Intrebarea mea este: exista un termen legal de eliberare a acestui certificat si ce pot face in situatia mea, situatie in care tot sunt amanat fara nici o explicatie?
Primaria noastra are un termen de solutionare a cererilor de 30 de zile (urbe mica aprox 36000 locuitori). Si eu am demarat lucrarile si a trebuit sa scot mai intai o declaratie de impunere noua - 30 de zile, apoi am depus cererea pentru eliberarea unui certificat de atestare a edificarii constructiei si cei de la primarie mi-au spus ca termenul de eliberare este de 30 de zile. Daca aveti un numar de inregistrare, faceti o noua solicitare SCRISA la primarie in care precizati clar ca doriti sa vi se raspunda la solicitarea numarul x din data y si inregistrati o noua hartie. Cereti data si numar de inregistrare pentru aceasta a doua solicitare. Apoi mergeti la ANPC. Succes.