avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna seara! De curand am semnat o promisiune de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna seara! De curand am semnat o promisiune de achizitionare ...

Buna seara!
De curand am semnat o promisiune de achizitionare a unei case noi, cu rate la dezvoltator, pe faze de constructie. Acum casa este finalizata, cu avizele de constructie la zi.
A ramas de achitat ultima transa dupa receptie/intabulare.
Dezvoltatorul zice ca a depus actele pentru intabulare, insa dupa ce am verificat la Primarie, reiese faptul ca ne-a mintit. Nu a depus niciun act pentru intabulare.
Exista vreun motiv sa ne ingrijoram? Ce motiv ar putea avea dezvoltatorul sa nu inceapa demersurile pentru intabulare? Exista cadru legal prin care il putem forta sa demareze demersurile pentru intabulare?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Dutti , utilizator 10:41, 21 Octombrie 2020
Motivele pot fi diverse: de la unele de maxima ingrijorare( are mari probleme cu actele sau vre-un proces de demolare...) pana la simpla neglijenta.adresati-va unui avocat sa analizeze cazul in speta si sa afle cum este situația și veți primi răspunsul concret
Documentatia necesara intabularii nu se depune la Primarie ci la OCPI.
In principiu, actele care trebuie depuse sunt autorizatia de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, certificatul de atestare edificarii constructiei, un certificat fiscal si schita cadastrala reactualizata.
Pentru siguranta, puteti cere merge la OCPI sa verificati (impreuna cu proprietarul) sau puteti cere sa vedeti cererea de intabulare cu viza de inregistrare la OCPI.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cati ani dupa ridicarea constructiei se poate intabula in cartea funciara o construcite? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua La cati ani dupa ridicarea constructiei se poate intabula in cartea funciara o construcite? Are autorizatie de constructie expirata de 5 ani dar ... (vezi toată discuția)
Probleme cumparare casa chitudaniel chitudaniel Buna seara. Doresc sa cumpar o casa aparent noua. La discutia cu proprietarul, mi-a precizat urmatoarele: a ridicat noua constructie pe baza celei vechi, ... (vezi toată discuția)