avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cumparare casa

Buna seara. Doresc sa cumpar o casa aparent noua. La discutia cu proprietarul, mi-a precizat urmatoarele: a ridicat noua constructie pe baza celei vechi, folosind titulatura: extindere si renovare casa veche. Bineinteles ca vechea casa a fost demolata si o alta noua a fost construita.
Dorind s-o cumpar, proprietarul pretinde ca nu vrea sa mai cheltuiasca bani si sa astepte o luna pentru obtinerea intabularii, si doreste sa foloseasca intabularea vechii constructii.
Intrebarea mea este: care sunt riscurile la care ma supun daca accept sa consideram la vanzare vechea intabulare, si daca merita sa risc sa fac acest lucru. Din punctul meu de vedere, pare dubioasa afacerea
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:12, 15 August 2012
Verificati daca documentatia cadastrala corespunde cu constructia existenta. Verificati daca in actul de proprietate este mentionata suprafata construita si daca este mentionat numarul de camere, dependinte (bai, pivnite, terasa, pod etc.) Verificati cu ce suprafata construita este trecut la rolul fiscal. Nu are importanta daca a facut extindere si renovare, important este sa respecte planurile cadastrale. Orice plan topografic are mentiunea suprafetei de teren si amplasamentul casei. Verificati da are proces verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor a acestei extinderi, emis de primarie. Daca nu sunt probleme majore, puteti sa o cumparati. daca doriti mai multe detalii, numai pe baza actelor.
In conformitate cu disp L nr 7/1996 republicata orice persoana are dreptul sa cerceteze cartea funciara,sens in care aveti dreptul sa verificati daca coincid valorile suprefetelor ,
amplasamentul si natura materialului constructiilor existente cu cele notate la OCPI
Daca actualul proprietar detine autorizatie de demolare si de constructie, certificat de urbanism emise de autoritatea locala acestea impreuna cu procesul verbal de receptie lucrari vor trebui sa fie notate la OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)
Balcon fara autorizatie Stefaniass Stefaniass Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin Prima Casa care are balcon construit fara autorizatie si care nu este inclus in cadastru. Ce riscuri exista ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda mio28 mio28 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte ar fi necesare pentru intabulare mansarda, construita la casa,anul acesta; de asemenea mentionez, ca parintii sunt ... (vezi toată discuția)