La cati ani dupa ridicarea constructiei se poate intabula in cartea funciara o construcite? Are autorizatie de constructie expirata de 5 ani dar nu e respectat proiectul. Cladirea e mai lata
Intabularea unei constructii se face in momentul in care s-a finalizat constructia si se primeste procesul verbal de receptie a lucrarii, vizat si inregistrat de Primarie. Cat timp insa nu a fost respectat proiectul, asta poate fi o problema. Trebuie cautata solutia pentru a se intra in legalitate din acest punct de vedere, apoi, schita imobilului trebuie reactualizata (masurata, desenata constructia si revizata de OCPI). In momentul in care sunteti in posesia actelor> Proces verbal receptie finala, Certificat fiscal, schita reactualizata, le prezentati la biroul de carte funciara, platiti taxa ceruta acolo si se va intabula si constructia.
Asa cum am spus si mai sus, solutia o cautati impreuna cu cei din primarie, cu siguranta nu sunteti nici primul nici ultimul care ati construit o casa neconforma planului initial.
Eu am facut o modificare la fatada in timpul constructiei, iar arhitectul care mi-a facut proiectul a facut o modificare de proiect pe care am depus-o la primarie, iar la receptia contructiei nu am avut probleme.Dar am fost in termen, dvs. trebuie sa intrebati prima data la primarie daca va primeste o modificare de proiect.