avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cere instantei intabularea unei constructii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cere instantei intabularea unei constructii?

Buna ziua

Pot cere instantei intabularea unei constructii?
Am construit-o cu un asociat, nu e gata (nu are geamurile montate si nu e fatada tencuita - motiv pentru cei de la Primarie sa nu o intabuleze). Si e mai lata si mai lunga cu 1 m fata de cit e in proiect. In acelasi timp vreau sa cer apartamentarea si iesirea din indiviziune

Cum ar trebui sa fac cererea?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:55, 9 Februarie 2010
buna seara!
nu se poate sa solicitati sa vi se intabuleze constructia.
ar trebui sa va judecati in contradictoriu cu OCPI si nu aveti niciun motiv sa ii dati in judecata-dvs nu ati facut cerere de intabulare a constructiei, iar in mod nejustificat aceasta cerere sa va fi fost respinsa.
puteti face pe cale de instanta dezmembrarea si partajul, ulterior sa va intabulati.
Cererea de intabulare se face catre OCPI - Biroul de carte funciara.Pentru aceasta va trebuie autorizatia de construire, proces verbal de receptie a constructiei, certificat de atestare fiscala cu valoarea de impozitare a constructiei și schita cadastrala (releveul) cu pozitionarea constructiei pe teren.
Daca nu aveti proces verbal de receptie finala, puteti doar nota autorizatia in CF, daca pentru teren aveti CF.
investiti instanta de judecata cu actiunea de iesire din indiviziune , ulterior veti intabula pe numele dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cati ani dupa ridicarea constructiei se poate intabula in cartea funciara o construcite? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua La cati ani dupa ridicarea constructiei se poate intabula in cartea funciara o construcite? Are autorizatie de constructie expirata de 5 ani dar ... (vezi toată discuția)
Receptia lucrarilor si intabularea gc gc buna ziua pot sa fac receptia la o casa (prop.mea) daca nu am terminat toate lucrarile de constructie ( am tencuit ext. dar nu are culoare ,si nu are ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatia de demolare pt o casa la rosu, fara receptie facuta? radu_c87 radu_c87 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren pe suprafata caruia se afla o constructie la rosu inceputa in 2007, apoi a fost abandonata. Casa nefiind terminata ... (vezi toată discuția)