avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa canal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa canal

Ultimul index pe fact individuala a fost 580 buc si 793 baie.
Daca urmatoarea factura ar fi venit tot pe individual ar fi venit pe negativ. Pe minus deoarece citirea urmatoare indica un index mai mic decat cel anterior estimat de ei. Mai exact 577 buc si 776 baie. Automat. De la ei din sistem factura venea pe - 20 m3 .. dar nu a mai venit pt ca ne am trezit cu factura la comun
Ceea ce vrea sa va spun este ca din start eu am plecat cu -20 m3 pe care nu i am putut scadea in niciun moment la comun pt ca administratorul si nici locatarii nu au fost de acord si am fost obligata sa platesc pe persoana facturile chiar daca eu la apa canal am -20. Pe citirea apometrului.
Consider ca ar trebui sa se tina cont de acest lucru pt ca sunt totusi 20 m3 pe care i consum intr o luna si jumatate. Pe care i am platit si nu i am consumat. Am facut tabel cu sumele platite de mine pe persoana si index (spre ultimele luni. Iulie si august).Am un - de 20m3 ramasi in aer pt ca apa canal nu a mai putut sa mi scada la urmatoarea factura pt ca a venit factura la comun care normal (cel putin 2 luni) eu nu trebuia sa platesc deoarece indexul nu arata cat s a estimat ultima data.
A) 11 mai - mi ati estimat 580 si 793
Dar real la 25 mai am avut 577 si 776 (la asociatie am platit 105)
B) la 25 iunie, am avut in continuare pe - si trebuia factura negativa. Index 582 si 783 ( cu 2m3 in plus la bucatarie dar inca cu -7m3. Deci trebuia sa mi se scada din consum -5m3 insa eu am platit 85 lei
C) la 25 iulie. 587 si 790, inca un -3m la baie. Aici am inceput sa platim pe apometru dar tindand cont de anterior (582 si 783) nu de cel de la fact mea individuala unde trebuia sa mi se scada acum cei -3. Am platit 95 lei (13m3) fara suma ramasa, adica acei m3.
D) la 25 august . 592 - 797 cand deja ma platit pe apometru si am ajuns la zi, sa spunem
E) la 25 sept citire 596 si 803 si fact individuala 145lei (10m3 consumati si alti 10 aproape parti comune).Am explicat administtatorului faptul ca am o suma deja platita in sistem la apa canal pe a fi scutita sau macar a se aplica reducere la facturile la comun dar nu s a rezolvat nimic iar acum. Au ramas in aer cei 20m3 sigur mai mult de 20m3 platiti si neconsumati de mine. Apa canal a zis ca nu ma poate ajuta sa vb cu presedintele asoc. Iar el.. de unde sa dea banii ?! Ce i de facut ? E vorba de o suma are totusi daca luam la bani marunti povestea.. chiar dk e indiv sau comun. Tot la apa canal s au dus banii. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:26, 18 Octombrie 2018
Dvs. trebuie sa stiti cu exactitate cu cine aveti contractul de furnizare a apei, asa ca intreb:
- aveti incheiat un contract de furnizare apa-canal, direct cu furnizorul, atunci discutati cu acestia:
- daca as. prop. are incheiat acest contract, problema se rezolva la asociatie;
Cine va tot estimeaza consumul de apa, asociatia? Acest lucru nu trebuie sa se intample daca dvs. declarati la timp acesti indecsi la asociatie.
Rezolvare: discutati doar cu presedintele asociatiei toata chestiunea, iar de acum inainte trebuie sa "ramaneti pe loc" cu indecsii, pana ajungeti la concurenta acestora (cam 2-3 luni).Neaparat trebuie sa va cunoasteti drepturile si obligatiile, altfel cum se zice - va mananca cainii din traista(scuze)!
Pai am cu apa canal din orasul meu insa din cauza vecinilor care nu aveau apometre, au decis sa trimita factura la comun, pe toata scara blocului. Ideea e ca atunci in aprilie nu am putut sal trimit si dea ceea au estimat cei de la apa canal acel index 580 si 793. Luna urnatoare a venit pe asociatie si a trebuit sa platesc pe persoana nu pe index.. e prima data cand am platit e aosciatie. Adica la comun si am contract de ani de zile si apometru a fel de mai bn de 7 ani... dar dincauza vecinior care nu aveau.. la comun din mai pana in aug am platit. Eu deja am depasit indexul de atunci.. dar am platit si nu mi s a redus niciodata (lunile la comun adica).
Presedintele stia povestea de la inceput de cand a venit fact la comun ca eu sunt pe minus insa .. nu a avut ce sa fac.. eu am pltit si acum au ramas 200 lri cr putin in aer pt ca dl apa canal au zis ca n au ce sa faca pt ca banii s a u platit prin asociatie si ca sa vb cu presedintele insa cum ?! El de unde sa i dea ? Cred ca au zis sa fac cerere gen sa se trimita suma din asociatie la mine pe cont ca si individual insa nu stiu nimic si daca au ramas banii undeva gen... totul s a dus la apa canal... :(

Adam Grecu a scris:

Dvs. trebuie sa stiti cu exactitate cu cine aveti contractul de furnizare a apei, asa ca intreb:
- aveti incheiat un contract de furnizare apa-canal, direct cu furnizorul, atunci discutati cu acestia:
- daca as. prop. are incheiat acest contract, problema se rezolva la asociatie;
Cine va tot estimeaza consumul de apa, asociatia? Acest lucru nu trebuie sa se intample daca dvs. declarati la timp acesti indecsi la asociatie.
Rezolvare: discutati doar cu presedintele asociatiei toata chestiunea, iar de acum inainte trebuie sa "ramaneti pe loc" cu indecsii, pana ajungeti la concurenta acestora (cam 2-3 luni).Neaparat trebuie sa va cunoasteti drepturile si obligatiile, altfel cum se zice - va mananca cainii din traista(scuze)!

V-am spus sa nu va complicati, da? Mergeti la asociatie si procedati e x a c t cum v-am sfatuit: in urmatoarele 2-3 luni dati aceeasi indecsi - pana la concurenta consumului si ati rezolvat problema.

Revin si va informez ca daca a achitat deja suma "umflata", vecinilor dvs. li s-a repartizat sume mai mici. Acum daca discutati cu presedintele sa ramaneti pe loc cu indecsii, vecinilor dvs. o sa li se repartizeze o suma un pic mai mare - si totul pana cand cei 20 mc achitati de catre dvs. se vor compensa.
Faceti-l pe presedinte sa inteleaga aceasta mica "gimnastica" - nu-i greu de inteles, mai ales ca, practic tot ei au gresit.
Un ultim sfat: daca mai patiti asa ceva in viitor, imediat dupa afisarea listei de plata contestati in scris nemultumirea,
Succes!
Multumesc insa acum. Pt luna septembrie deja s a emis iar fscturile individuale. Asta ar inseamna eu sa declar la apa canal prin acele tabele nominale de le are presedintele acelasi index.. eu deja am platit si mi e teama sa nu am probleme gen mai tarziu.. pt ca am indicat alt index decat cel real la momentul citirii.. pana in mai , fiecare a avut fact individuala. Din mai pana in august am fost la comun iar acum din sept trimitand indecsii si toti locatarii au apometre montate ne au trimis iar fact individuala. Eu am vreo 200 lei platit la ei la comun atunci cand nu am outut platii pe index pt ca nu am fost anuntati si nu a venit presedintele sa faca citirea.. ne am trezit direct cu fact la comun.. si obligati sa platim pe persoana. Desi aveam - pe apometru.. am fost fortata sa platesc... si asa avem parti comune de plata pt ca citirea din app nu corespunde cu generalul.. este groaznic si nu stiu..
Nu am cum sa declar alt index 1 data sau 2 ori pt ca voi continua asa la nesfarsit.. nu voi ajunge vreodata la indexul adevarat. Pt ca deja nu suntem pe aosciatie.. a fost doar atunci cand vecinii mei nu aveau apometre montate. Acum cu ele in regula ne va veni factura individuala.

Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apometrul: afișează că aș fi consumat 51 mc într-o lună în care nu am fost acasă cris_23_ro cris_23_ro Am fost plecat de acasa o luna de zile, c-am dupa 20 zile m-au sunat de la apa canal ca am consum de 51 m3, am fost cu seful de scara si un vecin si am ... (vezi toată discuția)
Suma contoare apartamente mai mare decat indexul furnizorului ClaudiuNemes ClaudiuNemes Buna seara, Locuiesc intr-un bloc in care suma contoarelor din toate apartamentele (apa calda si apa rece) este mai mare decat valorile inregistrate de ... (vezi toată discuția)