avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu ma lasă să-mi repar spatele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu ma lasă să-mi repar spatele casei

Bună ziua am cumpărat o casa la tara în 2001 casa construita prin ani 60 acum trebuie sa fac reparații la spatele casei și vecinul nu ma lasă să întru sa execut lucrarea având o distanta de la casa pana la hotar de 70cm dar fără gard între noi, iam arătat și cartea funciara dotate documentele de la cadastru și tot nu vrea să-mi permită accesul am nevoie de renovare urgenta au crăpat pereți ce pot face în cazul meu?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:46, 17 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Daca pentru efectuare reparatii intrati cu schela/ materiale/ lucratori, etc. pe proprietatea vecinului aveti nevoie obligatoriu de acceptul acestuia. Va trebui sa va intelegeti amiabil (stabiliti impreuna conditiile de acces, de regula readucerea terenului la starea initiala si eventual, despagubiri) cu vecinul pentru a nu ajunge in instanta - incalcarea dreptului de proprietate.
Nu calc pe proprietate vecinului din potriva vecinul ar plantat trandafiri lângă casa mea și alte materiale pe care le depozitează pe peretele meu.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Gasiti aici lucrari care se efectueaza fara autorizatie de ctii. www.avocatnet.ro/articol_375...
Daca felul reparatiilor pe care le efectuati intra in prevederile din articolul susmentionat si nu aveti nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie, respectiv nu intrati pe proprietatea vecinului, nu inteleg de ce aveti nevoie de acceptul vecinului.
Notificati-l in scris, cu nr. de inregistrare/ data (trimiteti-i scrisoare prin posta cu confirmare de primire), in conditiile in care a pus trandafiri pe proprietatea dvs., sa-i protejeze/ sa-i reamplaseze, respectiv sa evacueze materialele depozitate pe peretele dvs. deoarece incepand cu data de ... urmeaza sa efectuati lucrari de renovare a casei dvs.
Puteti cere consultanta la un avocat specializat in astfel de cauze, dand clik pe butonul albastru "Vreau sa contactez un avocat" si puteti alege consultantul dorit, din judetul dvs. care este disponibil sa va acorde consiliere, contracost, studiind cauza la fata locului.
Am consultat un avocat și a zis ca trebuie chemat în judecata pentru a delimita hotarul și pentru a putea ridica un gard chiar nu știu ce sa fac vin ploile și nu pot repara casa va mulțumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Reparatia spatele casei fara acordul vecinului mircolas mircolas Buna ziua, Am probleme cu vecinul care nu imi da voie sa repar spatele casei.Am 60 cm pana la gard si nu pot aseza schela in acest spatiu ( mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru montare schela in curtea vecinului Vali69 Vali69 Buna ziua, Locuiesc in oras, la casa, si in anii 2007-2008 un vecin a construit o casa D+P+E fara autorizatie la distanta de 0.50m de gard. Pentru a se ... (vezi toată discuția)
Mi se darama casa! CarmenBindar CarmenBindar Buna seara, am si eu o mare problema. Am un perete exterior ce da in curtea vecinului, acesta nu ma lasa sa o izolez, peretele s-a crapat, am igrasie, mucegai ... (vezi toată discuția)