avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... O firmă de recuperare creanțe mi-a lipit somația ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

O firmă de recuperare creanțe mi-a lipit somația pe ușa apartamentului și a mai înmânat un exemplar unui vecin. Nu s-au încălcat prevederile GDPR?

buna ziua
va rog sa ma ajutati. prin faptul ca am fost somat de catre o firma de recuperare de credite prin afisarea unei somatii prin lipire la usa apartamentului si inmanarea unui exemplar unui vecin nu se incalca prevederile GDPR? multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:04, 24 Octombrie 2018
Modul in care au inteles sa procedeze nu este etic. Somatiile erau deschise? Se vedeau datele dvs. personale: adresa, telefon, cnp, etc.? Daca da, atunci este intr-adevar o problema.
da, erau deschise si se vedeau toate datele mele
Cine le-a deschis?
De-obicei, aceste date se văd, deoarece acele acte nu sunt puse pe ușă în plic închis, și prima pagină e vizibilă oricui - sunt multe dovezi în sensul ăsta, chiar și la executori judecătorești !
Eu am intrebat cu un scop daca plicurile erau deschise. Nu este etic sa bati l ausa vecinului si sa ii dai plicurile si sa ii spui ca vecinul x are o datorie. Din prisma GDPR - se poate invoca interesul legitim doar daca plicurile erau inchise. Daca le-a deschis sa ii arate vecinului e grav.

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca nu am primit o somatie Lulica Lulica Buna seara In octombrie 2011 am primit prin posta o somatie de plata din partea unui executor. Pana in Martie 2016 nu am mai primit nimic iar atunci am primit ... (vezi toată discuția)
Credit si executor judecatoresc georgeggg georgeggg am facut un credit in 2009 la brd pe care nu l-am mai platit pt ca am fost disponibilizat ...intre timp creditul a fost vandut la firma kruk mi-au trimis multe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am primit documentele privind o executarea silita ... vali70 vali70 Buna ziua ! Am primit documentele privind o executarea silita . In acelasi plic cu aceeasi data de emitere erau Somatia dar si adresele privind poprirea ... (vezi toată discuția)