avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum dovedesc ca nu am primit o somatie
Discuție deschisă în Executare silită

Cum dovedesc ca nu am primit o somatie

Buna seara
In octombrie 2011 am primit prin posta o somatie de plata din partea unui executor. Pana in Martie 2016 nu am mai primit nimic iar atunci am primit tot prin posta o alta somatie cu suma recalculata dar cu taxele de executare identice. Am facut contestatie si am invocat prescriptia. La dosar executorul judecatoresc a depus copii de pe vreo 10 somatii de plata insotite de procese verbale, toate cu mentiunea ca au fost afisate la domiciliul meu. Este absolut exclus ca din cele 10 somatii niciuna sa nu fie primita deoarece in permanenta este acasa cineva plus ca locuiesc la bloc, cutia de scrisori este foarte accesibila iar vecinii de langa mine sunt si ei in permanenta acasa. In afara de acele 10 somatii nu s-au facut alte demersuri (popriri, verificari, etc.).
Ce posibilitate am sa dovedesc ca acele somatii nu mi-au fost nicicand inmanate.?
In plus am senzatia ca acele somatii au fost facute atunci cand au fost solicitate de instanta.
Va multumesc
La posta..sigur prin posta v-au fost trimise...faceti cerere la posta ( sau intrebati executorul prin ce curir au fost trimise) sa vi se comunice daca pe adresa dvs. au fost trimise si sosite in oficiul postal somatii pe numele dvs.
Actele intocmite de executorul judecatoresc se bucura de puterea doveditoare a actului autentic,asa incat, nu pot fi desfiintate decat printr-o hotarare judecatoreasca care sa constate ca au fost falsificate(de exemplu data lor), intrucat somatiile se expediaza prin posta solicitati confirmarea de primire si/sau boredroul postal, acestea sunt eliberate de posta sau un serviciu de curierat astfel ca ,practic nu poate fi falsificata data expedierii.
Ar fi fost foarte usor daca erau expediate prin posta sau curier...
Dar absolut toate acele somatii poarta pe ele o semnatura indescifrabila si mentiunea "afisat". Adica domnu' executor a trimis la usa mea o persoana care nu a gasit pe nimeni acasa si a lasat respectiva somatie lipita de usa. Treaba asta este ABSOLUT exclusa! Dupa cum am spus mama mea este bonava si iese foarte rar din casa, poate doar in weekend cand noi, copiii, o mai scoatem pe undeva. Nu a existat hartie care sa-mi fie transmisa indiferent de unde si pe care sa nu o primesc cu exceptia acestor somatii. Deci ori nu au fost facute la momentul la care se pretinde ca au fost facute, ori persoana care trebuia sa le aduca a preferat sa scrie "afisat" si sa nu le fi adus niciodata.
In orice situatie nu stiu cum as putea eu sa demonstrez ca nu le-am vazut in viata mea.
Dacă au fost afișate nu v-au fost înmânate.
Legal era sa vina la ușă.

Dacă era cineva acasă și știți sigur ca nu a venit la ușă puteți încerca o plângere penala dar e greu de spus ce va ieși.
Înțeleg ca ati găsit somația în cutia postala.
Somatia din 2011 si pe cea din 2016 le-am primit in cutia postala. Prima a fost cu confirmare de primire, a doua un plic simplu.
Eu stiam ca datoriile neexecutate se prescriu in 3 ani, nu si ca aceasta prescriere se aplica doar daca este invocata. Am stat linistita in ideea ca lucrurile s-au "calmat". In 2016, cand am primit ultima somatie, am sunat executorul care mi-a ras in nas si mi-a spus ca aceasta datorie nu se prescrie niciodata(!).
In toti acesti ani am avut contract de munca si trei conturi deschise la doua banci. Conturile nu au fost poprite decat dupa ce am introdus contestatia in instanta. La serviciu nu s-a primit nicio notificare sau somatie desi, din actele depuse la dosar, a rezultat ca executorul se informase la CAS ca sunt angajata undeva.
Pe procesele verbale atasate somatiilor pe care le-am vazut la dosar se mentioneaza ca au fost trimise prin agent procedural care le-a afisat... Eu am certitudinea ca aceste documente au fost facute "pe genunchi" atunci cand au fost solicitate de instanta si spun asta pentru ca doua dintre ele sunt facute sambata si duminica ori nu cred ca facea cineva ore suplimentare de dragul meu. In plus, acel agent procedural ar fi trebuit platit pentru serviciile prestate dar suma privind cheltuielile de executare nu s-a modificat cu nimic in 5 ani.
Atata timp cat aceste acte nu poarta decat semnatura si stampila executorului, acesta poate face sute de astfel de documente si sa le prezinte ca afisate.

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . poate fi considerata ca fiind primita d.p.d.v .juridic ... emy114 emy114 Buna ziua . Poate fi considerata ca fiind primita d.p.d.v .juridic o somatie de la un executor lasata in cutia postala fara a-mi fi inmanata personal ? (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal de contraventie in cutia postala adi_vor adi_vor buna ziua ma puteti lamuri cum se mai trimit procesele verbale de amenda prin posta? am primit unul in cutia postala intr-un plic deschis probabil lasat ... (vezi toată discuția)