Eu și fratele meu am moștenit de la părinți 3 pogoane de pământ undeva la țară. Fratele meu ia anual bani pe tot plus grâu sau făină sau altele de la asociația unde e trecut pământul. Nu am făcut succesiune la acest pământ. Eu pot merge la asociației să cer partea mea? Menționez că noi am mai avut o soră care a decedat și are 4 copii. Deci acest pământ se împarte la 3. Aș vrea să știu care sunt preturile dacă am merge la notar să facem succesiunea la acest pământ. Vă mulțumesc.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie sa dezbateti succesiunea la notar, se plateste un impozit catre stat de 1% din valoarea bunurilor (daca au trecut mai bine de 2 ani de la decesul parintilor), se plateste onorariul notarului hai sa spunem pana in 1000 lei, si se mai plateste o taxa modica pentru intabulare daca doriti dvs sa inscrieti imobilul la cartea funciara. Apoi, puteti sa mergeti la arendas sa discutati despre arenda.
Anexa 24
doar_dana
Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)