avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire pământ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire pământ

Eu și fratele meu am moștenit de la părinți 3 pogoane de pământ undeva la țară. Fratele meu ia anual bani pe tot plus grâu sau făină sau altele de la asociația unde e trecut pământul. Nu am făcut succesiune la acest pământ. Eu pot merge la asociației să cer partea mea? Menționez că noi am mai avut o soră care a decedat și are 4 copii. Deci acest pământ se împarte la 3. Aș vrea să știu care sunt preturile dacă am merge la notar să facem succesiunea la acest pământ. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:51, 17 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa dezbateti succesiunea la notar, se plateste un impozit catre stat de 1% din valoarea bunurilor (daca au trecut mai bine de 2 ani de la decesul parintilor), se plateste onorariul notarului hai sa spunem pana in 1000 lei, si se mai plateste o taxa modica pentru intabulare daca doriti dvs sa inscrieti imobilul la cartea funciara. Apoi, puteti sa mergeti la arendas sa discutati despre arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan cris_nedelcovici cris_nedelcovici buna ziua, am urmatoarea problema: suntem 2 frati. Tatal nostru a murit in anul 2000 si nu am facut succesiunea. Ne-a ramas un teren extravilan care e dat in ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am si eu o mica nelamurire daca ma poate ajuta cineva ... AndreiG21 AndreiG21 Buna seara, Am si eu o mica nelamurire daca ma poate ajuta cineva : De curand eu impreuna cu sora mea am mostenint o bucata de pamant 12.000mp2. Am ... (vezi toată discuția)