avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi invațător
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi invațător

Bună ziua!! Sunt invațatoare la clasa a 4 a în cadrul unei scoli din București. Săptămâna trecută am ieșit sa conduc elevii către sala de sport. În drum spre sala , unuia dintre copii i s a facut rau (stomacul) și după ce l am ajutat sa și revină m a întrebat dacă poate pleca acasă. I am spus ca da și m.am grăbit sa plec sa.mi curat hainele , uitând sa o anunț pe mama lui. În acea seara aceasta m a sunat amenințându mă ca mă da afară din invatamânt pt faptul ca nu am anuntat.o. După câteva zile a urmat reclamația la directoare și la Inspectorat cu propunerea de a fi exclusa din învățămant. Menționez ca știu ca am greșit, dar toată aceasta pornire împotriva mea este din cauza faptului ca acest copil are probleme grave în ultima vreme , mai mulți parinti sunând o pe mama lui în ultimele 2 saptamani. Bate copiii, comenteaza si rade de ei în timpul orelor, a dat cu ușa în mine, m a lovit cu piciorul, unui copil î a spus sa se duca acasă sa se omoare, altuia i a rupt vesta, etc. La toate acestea mama lui răspunde sec: este provocat. Azi mi.a mai făcut o reclamație. . A spus ca eu instig părinții și copiii sa meargă la directoare sa se plângă de fiul ei, a făcut capturi la discuțiile de pe grupul clasei în care se discuta problema dar fără sa se dea vreun nume .. întrebarea mea este urmatoarea: chiar nu am nici un drept? Oricine poate veni și sa mi strice munca de ani de zile ? Menționez ca sora mamei este profesoara de sport a clasei fiind angajata și la after.ul doamnei dorectoare. Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
David 2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 18 Octombrie 2018
Aveti drepturi , cine v-a spus ca nu aveti ?

Expliactii acelei persoane ca, amenintarea este o fapta care poate atrage raspunedrea penala a celui acre o savarseste.
Amenințarea a fost deja pusa în practica. Eu sunt reclamata ca i am dat drumul copilului acasă fără sa o anunț și ca i instig pe părinți sa facă reclamații împotriva copilului ei.. Ea are semnat acordul prin care copilul ei pleacă de la scoala singur. Cum ma pot apăra în fata comisiei? Ce argumente pot folosi? Am nevoie de avocat? Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
David 2008, utilizator
Mijloc de aparare :
- acordul prin care copilul ei pleacă de la scoala singur.
- solicitati luarea legaturii cu parintii care sustin ce spune persoana in cauza si confruntarea face to face cu acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie Anayllyl Anayllyl Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt cadru didactic. In toamna a inceput un conflict intre mine si directoare pentru niste abuzuri ale ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala NegruPaul NegruPaul Anul trecut la sfarsitul lunii Septembrie,cand a terminat orele si venea acasa fiului meu i-a rupt piciorul un coleg de clasa cunoscut agresiv.La un metru de ... (vezi toată discuția)
Confiscare bun personal (nu telefon ) in incinta scolii cimpeanr cimpeanr Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu o problema. Am un baiat in clasa a VI-a care si-a dorit cadou de ziua lui o bratara de piele cu un cap de mort . A ... (vezi toată discuția)