Speta este simpla :
2 terenuri alaturate gard in gard fiecare a cate 2500 mp. Unul dintre cele 2 terenuri intravilane apartinea bunicilor mei, celalalt teren apartine vanzatorului care avea casa construita pe terenul sau.
In anul 2002 primaria a eliberat niste acte false,adeverinta provizorie de proprietate,procese verbale. Paratul cu aceste acte false a mers la noar si a vandut fiului sau terenu sau de 2500 mp. cu casa sa, plus terenul nostru de 2500 mp. (total 5000 mp. Asa fiul sau a devenit proprietar oe terenul lui tacsu plus pe terenul nostru.
Dupa vanzare din februarie 2002 primaria si prefectura a emis titlu de proprietate pe suprfata de 5000 mp. invocand legea 18/1991 art.23 si art.24..
Anul acesta am aflat si intrat in posesia falsurilor facute de primarie,care se afla la notariat.
Am deschis actiune in instnta pentru anularea partiala a Titlului de proprietate cat si anularea actului de vanzare-cumparare facut in baza actelor false facute de primarie.
Acum instanta imi cere sa indic valoarea si sa timbrez. Cea ce nu inteleg era ca nu stiam valoarea din anul 2002 carea este im contract de 164.milioane vechi. Carea acum ar fii de 16.400 ron.
Noi ne intrebam daca sa punem la valoarea terenurilor de acum 2018 care nu mai este cea din 2002.
Acum suntem partial lamuriti suma taxa de timbru ar fii de; 1.175 ron (lei noi).
Aceasta era intrebarea: Valoarea din contract din data vanzari 164 milioane lei vechi - cea ce inseamna 16400 ron in anul 2018.
Adevarat ori fals ?
Multumim
trandafir2 a scris:
Buna ziua. Da, am citit sumele in cuprinsul primului dvs mesaj. Probabil, vi se par cam mici. Ideea este ca trebuia sa indicati valoarea in chiar cuprinsul cererii de chemare in judecata, ;urmand ca in caz de contestatie, pana la momentul acesta problema sa fie deja clarificata. (toate cele de mai sus, sub rezerva ca nu stim ce anume contine dosarul in integralitatea lui)