avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce semnificatie area aceasta incheiere de sedinta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce semnificatie area aceasta incheiere de sedinta ?

Ce semnificatie area aceasta incheiere de sedinta ; Solutia pe scurt: pentru ca reclamantul să indice valoarea capătului de cerere prin care solicită anularea contractului de vânzare-cumpărare şi să-l timbreze în mod corespunzător.
Cu mentiunea ca este vorba despre anularea unui Contract de vanzare - cumparare din anul 2002, cu valoarea declarata la notariat de 164.000.000 milioane vechi din anul 2002. Contract de vanzare- cumparare a unui teren intravilan de 5000 mp. dintre care 2500 mp. erau ai mei. Contractul perfectat in baza unor acte false emise de o primarie.
Intrebarea este ? Se timbreaza la valoare de 164 milioane vechi de la data vanzarii anul 2002 ?
Ori la valoarea actuala din anul 2018 ?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:04, 20 Octombrie 2018
As timbra la valoarea din contract, fiind vorba despre anularea unui contract de vanzare apreciez ca este incident art.101 Cod procedura civila - Valoarea cererii în cazuri speciale
(1) În cererile privitoare la executarea unui contract ori a unui alt act juridic, pentru stabilirea competenței instanței se va ține seama de valoarea obiectului acestuia sau, după caz, de aceea a părții din obiectul dedus judecății.
(2) Aceeași valoare va fi avută în vedere și în cererile privind constatarea nulității absolute, anularea, rezoluțiunea sau rezilierea actului juridic, chiar dacă nu se solicită și repunerea părților în situația anterioară, precum și în cererile privind constatarea existenței sau inexistenței unui drept.
Buna ziua dle Trandafir2
Valoarea contractului de vanzare-cumparare din anul 2002 a fost de 164.000 000 lei vechi - adica 16 400 Ron (lei noi) din anul 2018.
Cea ce inseamna ca voi trebui sa platesc in jurul sumei de 1000 lei (ron) din anul 2018.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
Buna ziua. Da, am citit sumele in cuprinsul primului dvs mesaj. Probabil, vi se par cam mici. Ideea este ca trebuia sa indicati valoarea in chiar cuprinsul cererii de chemare in judecata, urmand ca in caz de contestatie, pana la momentul acesta problema sa fie deja clarificata. (toate cele de mai sus, sub rezerva ca nu stim ce anume contine dosarul in integralitatea lui)
Speta este simpla :
2 terenuri alaturate gard in gard fiecare a cate 2500 mp. Unul dintre cele 2 terenuri intravilane apartinea bunicilor mei, celalalt teren apartine vanzatorului care avea casa construita pe terenul sau.
In anul 2002 primaria a eliberat niste acte false,adeverinta provizorie de proprietate,procese verbale. Paratul cu aceste acte false a mers la noar si a vandut fiului sau terenu sau de 2500 mp. cu casa sa, plus terenul nostru de 2500 mp. (total 5000 mp. Asa fiul sau a devenit proprietar oe terenul lui tacsu plus pe terenul nostru.
Dupa vanzare din februarie 2002 primaria si prefectura a emis titlu de proprietate pe suprfata de 5000 mp. invocand legea 18/1991 art.23 si art.24..
Anul acesta am aflat si intrat in posesia falsurilor facute de primarie,care se afla la notariat.
Am deschis actiune in instnta pentru anularea partiala a Titlului de proprietate cat si anularea actului de vanzare-cumparare facut in baza actelor false facute de primarie.
Acum instanta imi cere sa indic valoarea si sa timbrez. Cea ce nu inteleg era ca nu stiam valoarea din anul 2002 carea este im contract de 164.milioane vechi. Carea acum ar fii de 16.400 ron.
Noi ne intrebam daca sa punem la valoarea terenurilor de acum 2018 care nu mai este cea din 2002.
Acum suntem partial lamuriti suma taxa de timbru ar fii de; 1.175 ron (lei noi).
Aceasta era intrebarea: Valoarea din contract din data vanzari 164 milioane lei vechi - cea ce inseamna 16400 ron in anul 2018.
Adevarat ori fals ?
Multumim

trandafir2 a scris:

Buna ziua. Da, am citit sumele in cuprinsul primului dvs mesaj. Probabil, vi se par cam mici. Ideea este ca trebuia sa indicati valoarea in chiar cuprinsul cererii de chemare in judecata, ;urmand ca in caz de contestatie, pana la momentul acesta problema sa fie deja clarificata. (toate cele de mai sus, sub rezerva ca nu stim ce anume contine dosarul in integralitatea lui)

Nu este nevoie sa citati de fiecare data mesajul anterior pentru ca suntem doar doua persoane in discutie si se intelege ca de fiecare data raspundeti ultimului mesaj.

Da, este adevarat, asa cum am scris initial, fiind vorba despre anularea unui contract de vanzare apreciez ca este incident art.101 Cod procedura civila. Din calculele facute de mine taxa ar fi sub 1000 lei, undeva pe la 925 lei. Nu aveti avocat in aceasta cauza? (miza fiind destul de importanta)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil 2 capete se poate solicita instantei judecarea separata pentru capatul nr.2 cornaca cornaca Intr-un proces civilformat din 2 capete Cap nr.1 privind privind anularea partiala a unui Titlu de Proprietate nr.55 , conform legea 169/1997 pentru un ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la d.n.a. -politie-anrp. legea nr.18/1991 art. 23. cornaca cornaca Reclamatii la D.N.A-Politie- Anrp Ex de caz: Un teren de 2500 mp situat in intravilanul unei comune figura ca Lot in folosinta dat de C.A.P. unui ... (vezi toată discuția)
Drept civil-mostenitori,drept de proprietate buna ziua,am nevoie de un raspuns si de o indrumare in acelasi ... magda100000000000000000000 magda100000000000000000000 Buna ziua,am nevoie de un raspuns si de o indrumare in acelasi timp,suntem intr-un proces cu o vecina,aceasta vecina s-a judecata mai intai cu consiliul local ... (vezi toată discuția)