Se da o societate platitioare de TVA cu obiect de activitate productia si comercializarea produselor de patiserie. Pentru fiecare produs vandut se elibereaza bon fiscal.
La finalul unei luni sa spunem, trebuie sa platesc 19% din toate incasarile pe aceea luna, pentru care s-au emis bonuri fiscale ?
Daca sunteti platitor lunar de tva, atunci veti intocmi lunar decontul de tva si veti plati tva-ul rezultat pana pe 25 ale lunii urmatoare. Daca sunteti platitor trimestriall de tva, decontul se intocmeste trimestrial si tva-ul se plateste pana pe 25 ale primei luni din trimestrul urmator.
Tva-ul de plata se calculeaza ca diferenta intre tva colectata la vanzare si tva deductibila de la achizitii. Daca tva colectata este mai mare decat tva deductibila atunci aveti tva de plata. In caz contrar rezulta tva de recuperat si se reporteaza in luna/trimestrul urmator.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare. Daca am un contract de inchiriere al sediului social incheiat cu o persoana fizica, exista posibilitatea deducerii de TVA pentru suma platita pentru chirie ? Sau de exemplu pentru un contract de inchiriere autovehicul cu o perosoana fizica ?
Daca este vorba de o persoana fizica autorizata, inregistrata in scopuri de tva.... si emite factura cu tva...da. Din cate inteleg eu din intrebare... nu este cazul dvs. si nu lungesc discutia... nu...nu puteti deduce tva.
Plata tva
richy
Buna ziua,
Mi-am deschis un pfa in ianuarie 2010 sistem real platitor de TVA si am unele nelamuriri.
Am incasat pana in luna aprilie 3000 RON din care ... (vezi toată discuția)