Am o problema...tatal meu vrea sa cumpere un apartament.Eu am o sora doar de mama...sora mea poarta numele tatalui ei...tata vrea ca dupa moartea lui eu sa fiu singura mostenitoare a lui...problema este...daca tata moare inaintea mamei nu este si ea mostenitoare impreuna cu mine?...automat sora mea o mosteneste pe mama...chiar nu stiu...as vrea sa aflu daca asa e..multumesc anticipat
Iubita ....nu este mai bine sa te duci u si tatal tau si sa iti faca o donatie pe numele tau acum?....ca sa nu mai astepti pana la momentul in care tatal tau va deceda...sa se imparta lucrurile etc....Asta zik eu....restul e treaba ta ce faci....
problema este ca tata nu are garantia ca eu nu o sa vand casa...eu am abia 20 de ani...se pot intampla multe...intrebarea mea este...daca tata pune apartamentul doar pe numele lui eu sunt singura mostenitoare?
...poti face vinzare-cumparare pe numele tau si tatal tau sa apara ca si procurator de fonduri...in aceasta calitate el solicita si tu consimti sa se noteze in favoarea lui o interdictie de instrainare si grevare...lucru care te impiedica sa instrainezi sau sa garantezi fara acordul sau...
cel mai simplu este sa cumpere apartamentul pe numele tau si u sa faci apoi un contract cu tatal tau prin care sa se specifice ca u nu poti vinde apartamentul pana la decesul tatalui tau....intelegi?
iti multumesc din suflet pentru solutia data...am inteles ce am de facut
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despre mostenire
Alecsy
Deci cum sa incep...
Tatal meu a decedat pe data de 09.02.2015
Iar tatal meu nu prea avea tangenta la mama lui cand se ducea la ei era dat afara din curte si ... (vezi toată discuția)