avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire urgent

Am o problema...tatal meu vrea sa cumpere un apartament.Eu am o sora doar de mama...sora mea poarta numele tatalui ei...tata vrea ca dupa moartea lui eu sa fiu singura mostenitoare a lui...problema este...daca tata moare inaintea mamei nu este si ea mostenitoare impreuna cu mine?...automat sora mea o mosteneste pe mama...chiar nu stiu...as vrea sa aflu daca asa e..multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lucia20 , utilizator 23:22, 7 Aprilie 2006
Iubita ....nu este mai bine sa te duci u si tatal tau si sa iti faca o donatie pe numele tau acum?....ca sa nu mai astepti pana la momentul in care tatal tau va deceda...sa se imparta lucrurile etc....Asta zik eu....restul e treaba ta ce faci....
problema este ca tata nu are garantia ca eu nu o sa vand casa...eu am abia 20 de ani...se pot intampla multe...intrebarea mea este...daca tata pune apartamentul doar pe numele lui eu sunt singura mostenitoare?
...poti face vinzare-cumparare pe numele tau si tatal tau sa apara ca si procurator de fonduri...in aceasta calitate el solicita si tu consimti sa se noteze in favoarea lui o interdictie de instrainare si grevare...lucru care te impiedica sa instrainezi sau sa garantezi fara acordul sau...
cel mai simplu este sa cumpere apartamentul pe numele tau si u sa faci apoi un contract cu tatal tau prin care sa se specifice ca u nu poti vinde apartamentul pana la decesul tatalui tau....intelegi?
iti multumesc din suflet pentru solutia data...am inteles ce am de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire Alecsy Alecsy Deci cum sa incep... Tatal meu a decedat pe data de 09.02.2015 Iar tatal meu nu prea avea tangenta la mama lui cand se ducea la ei era dat afara din curte si ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Tata e decedat din 1999, mama trăiește apartamentul e pe numele ... Magie1 Magie1 Tata e decedat din 1999, mama trăiește apartamentul e pe numele lor,eu cu sora suntem moștenitori că sa facem dezbatere de moștenire la cît ar ajunge pe ... (vezi toată discuția)