avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de muncă fără instructaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de muncă fără instructaj

Bună seara! As vrea vă rog sa-mi spuneți, dacă la locu de muncă nu mi-a mai dat sa semnez protectia muncii cam de vreo sase luni, este posibil să nu mai am carte de muncă? !Fluturasu mi-l dă să semnez dar nu sunt sigură! Unde trebui să mă interesez să vad dacă este totul in regula? Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 21 Octombrie 2018
Perioada la care se face instruirea periodica este max 6 luni pentru personal TESA. Ce profesie aveti?
Carnetele de munca nu se mai folosesc de la 01.,01.2011 .

Ati semnat un contract individual de munca ?

HG G nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM incălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6) din HG 905/2017.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru instruire in domeniul ssm se semneaza fisa individuala de instruire de catre fiecare lucrator.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 81 (1) Rezultatul instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca se consemneaza in mod obligatoriu in fisa de instruire individuala, conform modelului prezentat in anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei si datei instruirii.
(2) Completarea fisei de instruire individuala se va face cu pix cu pasta sau cu stilou, imediat dupa verificarea instruirii.
(3) Dupa efectuarea instruirii, fisa de instruire individuala se semneaza de catre lucratorul instruit si de catre persoanele care au efectuat si au verificat instruirea.
(4) Fisa de instruire individuala va fi pastrata de catre conducatorul locului de munca si va fi insotita de o copie a ultimei fise de aptitudini completate de catre medicul de medicina muncii.
(5) Fisa de instruire individuala se pastreaza in intreprindere/ unitate, de la angajare pana la data incetarii raporturilor de munca.
Solicitati angajatorului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa dispuna masuri pentru instruirea dvs. in domeniul ssm.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Burlacu Alina a scris:

...Unde trebui să mă interesez să vad dacă este totul in regula? Vă multumesc!

1. Pentru pentru verificarea inregistrarii c.i.m. in REVISAL , solicitati in scris angajatorului eliberarea unui extras REVISAL ..... in caz contrar, va adresati ITM-ului.
Baza legala o gasiti mai sus.

2. Verificare plata contributii de catre angajator
- Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

- Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

- De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm si psi flor05 flor05 Cat timp se pastreaza fisele de SSM si PSI daca firma se inchide sau angajatul pleaca din firma (vezi toată discuția)
Fise ssm +su buna ziua, am o situatie pentru care au pareri diferite: ... alecs96 alecs96 Fise SSM +SU Buna ziua, Am o situatie pentru care au pareri diferite: Am angajati temporari care au semnat fisele de SSM la inceputul activiatii. Se ... (vezi toată discuția)
Nesemnare fisa ssm conducatorului locului de munca apetra apetra In prima zi de munca lucratorul desemnat mi-a facut atat instruirea introductiva cat si cea la locul de munca. Si mi-a adus fisele SSM/PSI sa le semnez. Peste ... (vezi toată discuția)