Legea 165/2013 este o bate de joc, despagubirile date de anrp ( o institutie cu oameni foarte corupti, cum s-a dovedit de altfel ) sunt derizorii,, la valoarea grilei notariale din 2013. Cine poate face o casa in milocul orasului cu 970 de lei mp ? Nimeni. De ce curtea constitionala si avocatul poporului nu declara aceasta lege neconstitutionala? De ce nimeni nu face nimic in tara asta comunista romania ? Noi proprietarii nationalizati de stat suntem nationalizati a doua oara de statul t comunist romania. Noi ne platim datorile s fata statul comunist numit romania, dar statul romania nu-si plateste datoriile fara de noi, la adevarata valoarea a caselor nationalizate de comunisti. E ca si cand as primi despagubire un kilogram de struguri pentru o casa nationalizata, si statul zice sa ma multumesc cu strugurii stricati . , sau ca si cand statul imi fura un tablou de theodor aman si imi restituie doar rama tabloului.
Editat: Atentie la limbajul folosit si la modul de scriere pe Forum
Buna ziua,
Nu se pune problema neconstitutionalitatii legii ci a adaptarii ei la momentul actual in sensul actualizarii costurilor conform grilelor notarilor de astazi, 2018.
Si daca s-ar actualiza la valoarea din 2018 a grilei notariale din 2018, despagubirile ar fi neserioase, o casa se cumpara cu 1000 de euro/ mp in centrul orasului , nu cu 1900 lei cum e acum la zona A 1 ( suprafata utila). Inainte in 2013 SC AMT SRL facea grila la suprafata construita acum o face la suprafata utila, si suprafata utila si cea construita nu e tot una si acelasi lucru. Dar nimeni nu poate construi o casa in mijlocul orasului cu 1900 de lei / mp, ci cu 1000 euro-1500 euro / mp. De aceea despagubirile dat de ANRP sunt neserioase.
Puteti ajunge la CEDO cu cazul dvs.
Si eu sunt de parere ca despagubirile trebuie platite la o valoare care sa nu fie derizorie si aveti sanse sa obtineti castig de cauza la Strasbourg.
Buna ziua ! Nu stiu ce sanse am si cu CEDO ca cei de la CEDO au lasat pe poloticienii romani sa faca legea 165/2013. Dupa ce ca despagubirile primite de la ANRP sunt derizorii, oamenii primesc puncte, apoi trebuie sa faca cerere pentru a primi bani, si am auzit ca primesc bani in 5 transe. Pana sa primesc bani mor . Cred ca ANRP asteapta sa moara toti proprietarii, asa se va rezolva problema proprietailor furate de comunisti.