avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna seara. Am un copil cu un cetatean iordanian. Copilul este nascut in Iordania, are certificat de nastere.romanesc si domiciliul in Romania.Varsta copilului este de 9 luni.Momentan eu locuiesc cu sotul si copilul in Iordania.Aici nu se dau alocatii pentru copii.Doresc sa stiu daca in Romania copilul meu are dreptul la alocatia de stat, mai ales ca.eu am intentie sa ma reintorc in tara si ce acte imi sunt necesare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stoian Elena Luminita , utilizator 07:16, 23 Octombrie 2018
Beneficiază de alocație de stat pentru copii și copiii cetățenilor străini și ai persoanelor fără cetățenie rezidenți, în condițiile legii, în România, dacă locuiesc împreună cu părinții. (ar.2din Legea 61/1993)

Acte
[ link extern ] /
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat anyared anyared Fratele meu împreună cu soția lui au un copil de 8 lunI care este născut în SUA.Ei au domiciliul în România. Poate sa ceara alocatie de stat în ... (vezi toată discuția)
Informatii alocatie Yassmine Yassmine Buna ziua! As dori sa stiu daca copii mei (6ani si respectiv 4), nascuti in Tunisia (mama romanca, tatal tunisian), cu dubla cetatenie, beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Alocatie el_grande el_grande Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania? (vezi toată discuția)