Buna seara tuturor. Sunt o novice in ale resurselor umane si " am dat cu nasul " de o mica problema. Am un angajat care a lucrat la aceasi firma timp de aproximativ 1 an si 6 luni, dar istoricul lui arata cam asa :
Contract pe perioada determinata 01.12.2007 - 01.02.2008
Decizie de incetare
Contract nedeterminat intre 02.02.2008 - 01.12.2008
Decizie de incetare
Contract nedeterminat 15.04.2009 - 31.10.2009
Decizie de incetare prin desfintarea postului.
Intrebarea mea este urmatoarea, angajatul poate beneficia de somaj de la aceasta firma, chiar daca a avut o intretupere intre 01-12.2008-15.04.2009 ? Se ia in considerare vechimea de un an la o singura firma sau in campul muncii ?
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie indeplinite conditiile:
- sa inceteze CIM din motive care nu tin de persoana salariatului;
- sa aiba lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
Avand in vedere situatia prezentata, chiar daca sunteti "novice" ale resurselor umane, persoana in discutie, indeplineste cerintele impuse de Legea nr.76/2002 - Legea somajului, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, respectiv:
- contractul de munca inceteaza ca urmare a desfiintarii postului;
- are 12 luni de stagiu (cotizare la fondul de somaj) in ultimele 24.
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, este necesar sa depuna la dosar, adeverinte de la toti angajatorii unde a lucrat, pana la incidenta cu cele 12 luni necesare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pot beneficia de somaj
hra_7
Buna ziua
Incepand cu data de 31oct.2009 inceteaza colaborarea la actualul loc de munca, prin desfintarea postului. Imi puteti spune daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)