avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea contractului de munca
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea contractului de munca

In cazul functionarului public se poate suspenda contractul de munca in cazul in care doresc efectuarea de studii in strainatate?Care este perioada maxima de suspendare si care sunt reglementarile in vigoare ?
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
florinacaus94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 22 Octombrie 2018
Functionarul public nu are c.i.m.

Legea 188/1999
art.95
(1) Raportul de serviciu se suspendă la inițiativa funcționarului public în următoarele situații:
a) concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condițiile legii;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
b^1) concediu de acomodare;
c) desfășurarea unei activități în cadrul unor organisme sau instituții internaționale, în alte situații decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorală;
e) pentru participarea la grevă, în condițiile legii.

(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcționarului public, pentru un interes personal, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) și la art. 94 alin. (1), pe o durată cumulată de cel mult 4 ani în perioada exercitării funcției publice pe care o deține. Durata suspendării se stabilește prin acordul părților și nu poate fi mai mică de 30 de zile.

Codul Muncii
art.117
Dispozițiile prezentei legi se completează cu prevederile legislației muncii, precum și cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislației specifice funcției publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din motive personale mira55 mira55 VREAU SA STIU DACA DUPA CE AM AVUT RAPORTURILE DE SERVICIU SUSPENDATE DE DREPT, DIN MOTIVE MEDICALE, POT SA MA SUSPEND DIN FUNCTIE DIN MOTIVE PERSONALE, PE O ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public MYRELA72 MYRELA72 pentru ce perioada se poate suspenda raportul de serviciu a unui functionar public pentru plecare din tara cu un alt contract de munca ? (vezi toată discuția)
Suspendare post george62ro george62ro cind un functionar public de conducere este numit Prefect cit timp isi poate suspenda postul? (vezi toată discuția)