avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna Ziua !
Am avut un accident de munca anuntat , am fost la spital si mi a dat medical 5 zile acum din ce mi a zis asistenta ca sa imi pot ridica medicalu si firma sa imi plateasca medicalu pentru ca nu am lucrate la ei 12 luni , trebuie sa merg la un notar public sa fac o declaratie pe propria raspundere .
Nu stiu ce declaratie trebuie facuta...
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:59, 22 Octombrie 2018
Evenimentul trebuie anuntat de catre firma la ITM si cercetat de o comisie desemnata prin decizia interna a angajatorului.
Dosarul de cercetare al evenimentului daca este avizat de catre ITM, firma va inregistra AM si va intocmi formularul FIAM.
Dvs. trebuie sa primiti de la firma PV de cercetare AM avizat de ITM si formularul FIAM. Aceleasi documente si CM se depune de catre firma la CJP pentru plata din Fondul national unic constituit si administrat de CJP din contributiile obligatorii platite de toti angajatorii pentru AM si BP conform prevederilor Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP.
CM primit se depune la angajator. Nu trebuie sa dati nicio declaratie la notar. Veti da declaratie comisiei de cercetare a evenimentului produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Poplaca Poplaca Buna ziua , azi am avut un accident de munca , seful m-a sfatuit sa declar cu totul altceva , ca nu am fost la munca azi si ca mi-am luat o zi libera , si ca ... (vezi toată discuția)
Accident Trifan costel Trifan costel Buna am avut un accident la munca miam tăiat un deget si al doilea strivit unu care a fost strivit sa vindecat cam70 la sută iar cel tăiat și strivit ... (vezi toată discuția)