avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As putea ruga un avocat să ne reprezinte într-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As putea ruga un avocat să ne reprezinte într-un proces de succesiune, iar plata să se facă la final, din câștig?

Buna seara! As vrea sa stiu daca, se poate ,, angaja" un avocat pt a ne ajuta pe 3surori sa o faca pe cea de a patra sa împartă bunurile rămase de la părinți 2 case părintești pământ 4h si un apartament 3 camere in bucuresti pallady! Repet, cu plata din ce reiese de la toate, nici una nu avem bănuți sa plătim direct! Nu stiu daca am noroc, dar am intalnit oameni cu suflet bun si cred in miracole si bunul Dumnezeu ! Astept raspuns! Sanatate multa!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatului îi este interzis să încheie contracte prin care sa fie stabilite doar onorarii de succes. Un avocat va poate reprezenta stabilind un onorariu fix și un onorariu de succes. De exemplu: stabiliți un onorariu fix de 1000 lei plus 10% din valoarea bunurilor care va vor fi atribuite prin hotărâre
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am raspuns zilele trecute unei postari similare,greu de crezut ca se inhama cineva la o astfel de speta.Un dosar de acest gen poate dura 2-3 ani timp in care avocatul cheltuieste timp pretios ,bani pe benzina,parcare,diverse .Eu zic sa va cautati in pusculita si sa achitati macar o consultatie pt a vedea ce inseamna costurile unui proces in care taxa de timbru si onorariul expertului va vor costa in mod cert mai mult decat onorariul avocatului.Daca doriti sa castigati va trebui sa si investiti nu stiu de unde impresia aceasta ca avocatii pot sa fie platiti candva..Mergeti la un instalator,zugrav,stomatolog faceti o propunere similara si vedeti ce or sa va raspunda.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc. Am fost astăzi, am intrebat, am intalnit un d.mn avoc, drăguț si mi a răspuns, ma facut sa inteleg ca poate dura, si ca necesita timp, plus bani, nu vreau sa ma implic foarte mult, nu pot, nu mi permit, las vremea , timpul si bunul Dumnezeu sa si urmeze cursul, multumesc si pt raspuns, am intrebat doar! Am parut obraznică stiu, am crezut ca poate gasesc pe cineva sa ma ajute in astfel de situație la san d ui jumate din ce luam e mai .mult decât o onorariul platit, ce il va cere, e mult timp pierdut însă si pt ei, si nu poate fi credibil, nu au încredere, sa lăsăm soarta sa decidă asta! Pana atunci sunt bogata cu un sot bun, si doi băieți sănătoși! Dumnezeu sa ne ajute! Sanatate si zi frumoasa si cu soare!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati cu un avocat tanar in plin proces de formare si afirmare, abia intrat in barou.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ati intrebat,nu este nici o suparare,insa genul acesta de speta nu se preteaza la ceea ce doriti dvs.Daca aveati de obtinut daune morale de la un asigurator,vreun imobil care se putea restitui in natura se gaseau doritori pt un onorariu de succes insa in cazul dvs greu de gasit.

Alte discuții în legătură

Taxa pt evacuare tolerat mona.iv mona.iv Buna ziua ! Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul unei actiuni de evacuare a fostului sot , tolerat in ap. propr. mea personala , ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin instanță. mi se poate respinge acțiunea dacă sunt unicul moștenitor? loghinc loghinc Am citit întrebările si răspunsurile despre acest aspect dar având in vedere ca au trecut câțiva ani de la ultimul comentariu am considerat ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)