avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Soțul meu (ofițer de marină) a avut asigurare de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Soțul meu (ofițer de marină) a avut asigurare de viață atașată unui credit, dar asigurătorul refuză plata invocând clauza de teritorialitate care, ținând cont de meseria lui, nu mi se pare just să fi existat în contract. Cum pot proceda în acest caz?

Buna ziua, soțul meu, ofițer de marina, angajat al unei companii din Germania a decedat intr-un tragic accident de munca, pe nava pe care era îmbarcat în zona de ancorare a Republicii Ghana-Africa de Vest. Certificatul de deces a fost emis de un spital din Ghana. Ma confrunt cu o situatie delicata legată de un credit de nevoi personale contractat la BRD, cînd am depus cerere pt a beneficia de Asig de viata atașată creditului, efectiv pt lichidarea acestuia in baza asigurarii mi s-a spus că există clauza de teritorialitate, Asig acoperă evenimente in Romania, UE si tari membre OCDE. Din pacate Ghana nu este membra OCDE. Cum pot proceda in acest caz? Nu mi se pare just, în prisma meseriei, soțul meu putea ajunge oriunde in lumea asta. Ba mai mult, aceasta Asig de viata este obligatorie la creditul de nevoi personale la BRD. Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 09:57, 26 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui verificate informatiile pe care vi le-a adus la cunostinta persoana care va incheiat asigurarea la data incheierii politei, in raport cu informatiile furnizate de dvs. privind activitatea sotului.
Cu siguranta nici consilierul bancar care a incheiat aceasta polita in cardul creditului nu cunostea conditiile de teritorialitate din moment ce nu ne-au fost furnizate tinand cont de activitatea sotului(ofiter de marina) care a fost declarata in cererea de credit. Cum as putea sa procedez in cazul acesta? Multumesc,
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Activitatea de bancassurance se desfăşoară prin agenţi de asigurare subordonaţi în conformitate cu prevederile Legii 32/ 2000 şi ale normelor emise în aplicarea acesteia.

Agent de asigurare subordonat - persoana fizică sau juridică ce, pe lângă activitatea sa profesională principală, intermediază în numele şi în contul unuia sau mai multor asigurători produse de asigurare care sunt complementare la produsele furnizate de instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare care acţionează într-o piaţă reglementată;

Bancassurance - activitatea de intermediere a produselor de asigurări care sunt complementare la produsele instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare, desfăşurată prin reţeaua acestor instituţii în condiţiile prevăzute prin norme emise în aplicarea prezentei legi (32).

Agentul de la banca trebuia sa actioneze ca un profesionist si trebuia sa cunoasca conditiile de asigurare. Trebuie verificat daca detine Certificat de pregatire profesionala valabil. exista raspundere civila pentru erori.

Solutii - daca se confirma ca nu ati informati de clauza de teritorialitate: acceptare pe cale amiabila a cererii, plangere la ASF, instanta.
Toti agentii bancari nu dau asemenea relatii-nu sunt in tema cu ceea ce cuprinde aceasta asigurare, indiferent de ea ,mai ales la cele optionale-separate.
Corecte informațiile furnizate de IRIS AG BROKER DE ASIGURARI, dar, cred că se impune o documentare în condițiile de creditare (mă refer în mod special la clauzele asigurării de viață puse la dispoziție de către intermediar, concomitent cu cele impuse de asiguratorul principal).
Pentru aceasta vă recomand o consultare a unui avocat specializat in domeniul asigurărilor persoanelor fizice.
Totodată, vă recomand și o relaționare cu dl ADRIAN MIHĂLCIOIU președintele ITF ROMANIA și președintele Sindicatului Marinarilor Români.

Alte discuții în legătură

Pfa in asigurari ggrama ggrama Ca si PFA pot sa prestez servicii de asigurare pentru mai multe societati de asigurare ? sau numai pentru una ? (vezi toată discuția)
Asigurare credit nevoi pers.-brd asigurari sofia1975 sofia1975 Buna ziua!As avea nevoie de un sfat din partea avizatilor.In aprilie 2010,am facut un credit de nevoi pers la brd,unde am fost practic oblig sa inchei si o ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)