avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare credit nevoi pers.-brd asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare credit nevoi pers.-brd asigurari

Buna ziua!As avea nevoie de un sfat din partea avizatilor.In aprilie 2010,am facut un credit de nevoi pers la brd,unde am fost practic oblig sa inchei si o asig de viata la brd-asig de viata.La data semnarii politei nu aveam nici o probl medicala.In mai am ramas insarcinata si incepand cu luna aug am avut numai probl ,drept pt care am fost o perioada in incapacitat temp de munca.La conditii gen de asig ,la exceptii scrie de sarcina siimplicatiile ce deriva din aceasta,insa intrebarea mea este daca coplicatiile si implicit sarcina a aparut ulterior semnarii contr de credit,de ce sa nu mi se rascump pe perioada incapacitatii temp?As putea sa renunt la plata asig de viata pt acest credit?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 14:02, 8 Februarie 2011
Daca ati obtinut creditul de la BRD,asigurarea de viata este incheiata cu altcineva-un asigurator.
Din ce scrieti,problema dv.medicala intra la exceptii,este un risc neacoperit prin polita.
Stiam ca nu exista acoperire daca la momentul incheierii asigurarii persoana asigurata este insarcinata dar conditiile contractuale difera,functie de asigurator.

Daca in contractul de credit regasiti obligativitatea de a incheia asigurarea de viata,nu este posibil sa renuntati la aceasta.
Este posibil ca aceasta obligatie sa nu existe,de fapt.

www.avocatnet.ro/content/art...

Mi-am amintit de aceasta reglementare.La art.4(1)gasim referirea la contractele de asigurare in care exista costuri in legatura cu sarcina si maternitatea care determina pentru persoana asigurata diferente in materie de prima si/sau beneficii.
Nu stiu daca interpretez bine.Este vorba si despre beneficii.Beneficiul reprezinta in acest caz-riscurile acoperite in cazul sarcinii si maternitatii.
Asadar,asiguratorul nu are dreptul, incepand cu decembrie 2009 sa excluda aceste riscuri.

Astept si alte pareri.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
De regula societatile de asigurari specializate pe asigurari de viata au o clauza in contract in care se specifica in cazul sarcinii ca aceasta sa survina inainte cu cel putin 9 luni inainte de incheierea politei, in caz contrar nu se acorda despagubiri.
Puteti renunta la asigurare numai daca nu este clauza in contractul de credit(de regula asigurarile de viata se fac pe intreaga durata a creditului)
Este in regula excluderea cata vreme persoana asigurata este insarcinata la momentul incheierii politei de asigurare si exista certitudinea ca aceasta va necesita zile de spitalizare.
De asemenea,este in regula excluderea daca persoana asigurata alege cezariana, caz in care interventia chirurgicala este certa.
Asigurarea de viata printr-o polita complementara la contractul de credit este obligatorie si polita o incheie BRD ASIGURARI, firma mai nou infiintata. Daca sarcina a survenit dupa semnarea contractului de credit atunci este un abuz sa va socoteasca exclusa de la despagubire pt perioada de trei luni consecutive cat nu ati putut plati ratele ( fara dobanda si fara comisioane ).Asta daca lucrurile declarate de dv sunt corecte. Cu actele medicale de luare in evidenta ca sunteti insarcinata din luna mai si nu din aprilie prezentati-va la cel care v-a facut actele de credit si polita si solicitati sa-si respecte obligatiile contractuale din polita.
multumesc de raspuns.DA,BRD asig de Viata,mi-a facut asigurarea la credit.Nu eram insarcinata la momentul acordarii creditului.Eu am depus documentele solicitate la o banca din tara si am primit raspuns de la Bucuresti dupa aproape trei luni de zile ca ...la Conditii generale de asigurare exista un art""Exceptii"" si unde, scrie de nastere,sarcina si implicatiile ce deriva din acestea.Dar atata timp cat la momentul incheierii politei nu eram insarcinata de ce sa nu beneficiez.Insa,atata timp cat nu stii cu ce sa-i ""contracarezi"" iti inchid imediat gura.De aceea,pers care mi-au raspuns le-as ruga sa-mi explice ca pt un om obisnuit ce sa fac si ce sa zic cand ma duc acolo la ei .Ce sa le cer?Pt ca am constatat ca nu am acasa polita de asigurare.Am completat la data contractarii creditului niste chestionare unde te intreba daca suferi de ceva boli,etc...,si atat!E neglijenta mea poate si la data contractarii nu m-am gandit ca poate voi avea nevoie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Neplata prima de asigurare inclusa in rata eliadib eliadib Buna ziua. Sunt indignat de modul in care suntem tratati de catre banci - niste camatari cu acte in regula. Saptamana trecuta in urma unei furtuni ce mi-a ... (vezi toată discuția)