avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solicit un răspuns referitor la competențele ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solicit un răspuns referitor la competențele polițiștilor locali

va rog sa mi raspunda cineva clar si precis la urmatoarele intrebari
1 pot cere politistii locali unui conducator auto pt al sanctiona permisul de conducere ?
2 pot aplica sanctiuni pol locali pt parcare neregulamentara unde intr o parcare nu exista nici un semn de circulatie iar pe pv de contravenie totul raportat la oug 195/2002 si reg de aplicare 1391/2005 ? eu din cite stiu conf reg de aplicare al oug 195/2002 -1391/2006 art 177 si 178 numai pol rutieri pot aplica sanctiuni pe codul rutier
multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:31, 24 Octombrie 2018
Stiti gresit, politistii locali au competente limitate in privinta codului rutier si regulamentului de aplicare, dar le au., prin legea 155/2010. Dvs. stiti ceva, dar nu in cazul de fata, faptul ca doar politia rutiera poate cere identificarea vinovatului de o contraventie rutiera, si poate sanctiona pentru neprezentare. Politia locala poate cere, dar nu poate sanctiona neprezentarea. Ati fost legitimat corect, iar parcarea in locuri interzise intra in atributiile politistilor locali. Puteti depune plingere contraventionala impotriva PV de contraventie, daca doriti, cf. OG2/2001.
am primit si alte raspunsuri si sint contrare celor spuse de dvs deci dvs vreti sa spuneti ca pol locali au dreptul sa ceara permisul de conducere ? pt ce ?
Pentru ca asa spune legea, pe care vi-am indicat-o. Cititi-o si dupa aia puteti pune intrebari. Are dreptul si sa va imobilizeze, daca situatia o impune. Daca nu, credeti in parerile contrare ale prietenilor. Fiecare face dupa cum crede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Competența polițiștilor locali de a amenda în baza oug 195/2002 metulica metulica 1 politistiii locali au dreptul sa ceara permisul de conducere uni cetatean pt al sanctiona pe oug 195/2002 iar apoi pe pv de contraventie sa treaca seria si ... (vezi toată discuția)
Plic de la politia locala vladdoru vladdoru Buna ziua. Am primit un plic acasa de la politie in care mi se solicita sa spun cine conducea masina in data de , locul si ora. Mentionez ca e in afara ... (vezi toată discuția)