avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamarea firmei de administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamarea firmei de administrare

se poate reclama o firma de administrare pentru neregulile in ce priveste repartizarea cheltuielilor la ....protectia consumatorului ?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
timpuriu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 00:26, 24 Octombrie 2018
Protectia consumatorului nu are competenta sa se implice in activitatea de administrare imobile
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari caruia va puteti adresa ce cereri privitor la prestatia angajatului asociatiei
Eu cred ca se poate dar doar daca reclamatia de e facuta de asociatia de proprietari (sau de cine e beneficiarul contractului de administrare - in care sper ca scrie despre respectarea legislatiei in vigoare).
Conform OG 21/1992:
consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale; (= asociatia de proprietari)
prestator - operatorul economic care furnizează servicii; (=firma de administrare)
Art. 7. - Operatorii economici sunt obligaţi:
c) prestatorii de servicii:
[..]
- să presteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora;
- să respecte condiţiile prescrise sau declarate, precum şi clauzele prevăzute în contracte;

ANPC s-a mai ocupat de asociati de proprietari -> [ link extern ]

De notat la [ link extern ] :
In plus fata de actul normativ european, definitia “consumatorului” include si “grupul de persoane fizice constituite in asociatii”, intentia fiind aceea de a putea fi protejate de legislatia de protectia consumatorilor si asociatiile de locatari/proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cu firma de telefonie andreeaaura andreeaaura Am un abonament (pe persoana juridica) cu o firma de telefonie mobila care expura in luna octombrie a.c. Am solicitat rezilierea contractului pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
rcs rds refuza preluare echipament internet ctr denuntat unilateral radulucian 22 radulucian 22 Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS, Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Este societatea comerciala srl consumator?? mauzer mauzer O societate comerciala este utilizator in cadrul unui contract de leasing cu privire la un autoturism cu care isi desfasoara activitatea. Evident ca acel ... (vezi toată discuția)