avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot sa-mi schimb prenumele in Romania daca nu am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot sa-mi schimb prenumele in Romania daca nu am CI/pasaport valabil

Am dubla cetatenie cu domiciliul in strainatate (SUA) si pasaportul romanesc si CI -ul sunt expirate (sunt in posesia lor); doresc sa imi schimb prenumele in actele romanesti. Am certificatul de nastere romanesc original, si un pasaport strain valabil care are prenumele pe care il doresc sa obtin si in actele romanesti. Pot obtine un act temporar de identitate de la consulatul roman cu prenumele vechi be baza actelor expirate. Cum pot sa-mi schimb prenumele in Bucuresti in conditiile date? Nu imi schimb numele de familie, pe care mi l-am pastrat de la nastere. Daca se poate, ce acte de identitate cu noul prenume pot sa obtin?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
GraceS, utilizator

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)
Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inregistra casatoria din sua cu prenume putin diferit de actele romanesti (expirate) GraceS GraceS M-am nascut in SUA din parinti romani. La inregistrarea nasterei mele in SUA la ambasada Romaniei prenumele meu a fost schimbat putin (o litera). Deci este ... (vezi toată discuția)