avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima de nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima de nastere

Buna seara, am si eu o nelamurire.
Lucrez in invatamantul preuniversitar si urmeaza sa nasc gemeni.
Pot beneficia de prima de nastere? Cum se procedeaza pentru a beneficia de ea? Ce suma ar trebui sa primesc daca sunt gemeni? Cand trebuie depuse actele inainte sau dupa nastere?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ralucaplesa , utilizator 18:40, 25 Octombrie 2018
Acordarea ajutorului de nastere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , in baza caruia exista posibilitatea ca toti angajatorii sa acorde un ajutor de nastere.
Multumesc. Aceea cerere se depunde dupa nasterea copiilor?
Sa presupunem ca ar specificat in CIM, ar trebui sa primesc pentru fiecare copil cate o prima? sau o prima pentru amandoi?
Cererea se depune dupa nasterea copiilor si , in mod normal, se acorda pentru fiecare copil nascut.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Sotia mea va naste perioada 1-3 nov. Speram ca va fi totul bine. Precizez ca ea este angajata la stat, in invatamant. In afara de ... (vezi toată discuția)
Prima nastere de la angajator davidescucostel davidescucostel Buna ziua Sunt interesat daca eu ca barbat pot face cerere si obtine din partea angajatorului prima de nastere. Sotia urmeaza sa nasca .Putem solicita ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus nastere copil oiselle oiselle Am urmatoarea situatie. Lucrez in invatamant. Dupa nasterea celui de-al doilea copil, am facut o cerere la locul de munca pentru salariul bonus, la care as fi ... (vezi toată discuția)