avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima nastere de la angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima nastere de la angajator

Buna ziua
Sunt interesat daca eu ca barbat pot face cerere si obtine din partea angajatorului prima de nastere. Sotia urmeaza sa nasca .Putem solicita amandoi aceasta prima ? Am inteles ca ar fi egala cu salariul mediu pe unitate. Care este legea care prevede acest drept si daca ma puteti ajuta cu un model de cerere pentru cazul meu ( barbat care solicita prima )
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 17 Iulie 2017
Acordarea ajutorului de nastere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , in baza caruia exista posibilitatea ca toti angajatorii sa acorde un ajutor de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere ralucaplesa ralucaplesa Buna seara, am si eu o nelamurire. Lucrez in invatamantul preuniversitar si urmeaza sa nasc gemeni. Pot beneficia de prima de nastere? Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator davidescucostel davidescucostel Buna ziua. Am inteles din diferite surse ca se poate obtine o prima de nastere de la angajator ,egala cu un salariu mediu pe firma. In cazul de fata , ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru nasterea copilului. TALIOARA TALIOARA Buna seara, ma puteti ajuta cu o lamurire : Care dintre parinti poate beneficia de ajutorul pentru nasterea unui copil? Se acorda ambilor parinti? sau ... (vezi toată discuția)