ausfahrt a scris:
Nu aveti dreptul sa impiedicati alti proprietari sa o foloseasca.
Eu cred ca unul dintre noi sau amandoi am inteles gresit intrebarea.
Prin sintagma intiatorului "locatarii blocului" inteleg totalitatea locatarilor blocului. Asa a inteles si Adam Grecu mai sus. Caz in care ce sustineti dvs nu e valabil. Asociatia/scara poate sa hotarasca inchiderea caldurii daca nu au nevoie. Ar fi chiar culmea sa stau cu 30 de grade in casa cand afara sunt +25 de grade si furnizorul de caldura continua sa pompeze caldura ca in toiul iernii (se intampla frecvent primava).
Dvs ati inteles ca ar fi vorba de o parte a locatarilor blocului - caz in care exprimarea initiatorului ar fi trebuit sa fie cel putin de forma "locatari ai blocului". Adica numai o parte dintre ei au de gand sa opreasca caldura, caz in care se aplica articolul pe care l-ati citat. Dar oricum nu functioneaza pt ca nu cred ca oricine din bloc are cheile de la subsol sau de unde se poate opri caldura.
Pe de alta parte, locatari inseamna chiriasi, asta e definitia si in L196 si in DEX (nu proprietari inclusiv familiile lor) sau asimilati chiriasilor. Tehnic vorbind ar fi trebuit sa citesc "chiriasii blocului". Adica totalitatea chiriasilor blocului care ar fi putut reprezenta o parte a celor ce locuiesc in bloc sau totalitatea locuitorilor blocului, depinde daca toate apartamentele sunt inchiriate sau e vorba chiar de o asociatie de locatari, nu de o asociatie de proprietari.