avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată doar cu crucea Sf. Andrei. Mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fără drept de conducere, este corect?

Bună ziua.La trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata cu semnul Sf Andrei am avut un accident cu trenul din cauza vizibilității reduse.Mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fara drept de conducere?Este corect?Unde depun contestație?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:31, 29 Octombrie 2018
In procesul verbal este Art 102 alin 3 dar la trecerea unde am fost nu sunt bariere și nici semnale luminoase.Doar Crucea Sf Andrei.Pot face ceva?
Bineinteles. Depuneti plingere contraventionala si anexati in dublu exemplar (ca si textul plingerii) fotografii de la respectiva trecere, daca spuneti ca nu exista sistem de avertizare luminos si/sau acustic. Verificati acest lucru temeinic, adica sa nu existe nici macar sistemul acustic, luati cu dvs. pe cineva cu abilitati tehnice, daca nu va pricepeti. Ori stati la acea trecere si filmati cu sonor atunci cind trece un tren. Altfel sunteti sub incidenta art. 102/3/c.
In instanta,nu?Durează mult recuperarea permisului?
Procesul durează destul, însă permisul îl recuperați de la politie cu certificat de grefa. Dacă pierdeți procesul vi-l suspenda 90 de zile. Cereți asistenta la un avocat, cred totuși ca nu cunoașteți cum funcționează justiția și puteți pierde chiar dacă aveți dreptate, dar nu știți sa va expuneți cazul.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
latka, utilizator
Ce inseamna accident cu trenul ? Va lovit trenul ? Faceti plangere in special pentru a tergiversa, sansele de castig depind in primul rand de judecator, eu stiu cazuri care au prezentat si probe video care demonstrau clar nevinovatia si au pierdut...nu uita la noi in tara este ca inainte de'89: militianul are intotdeauna dreptate...sau aproape intotdeauna !

Alte discuții în legătură

Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis oana8989 oana8989 Bună ziua.Daca mi-a fost suspendat permisul auto pentru 90 de zile fara dovada de circulație pentru neacordarea priorității la trecerea la nivel cu calea ... (vezi toată discuția)