avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neconstitutionalitate

Buna dimineata,
Va rog sa-mi spuneti daca o societate pe care am actionat-o in instanta pentru neplata facturilor poate invoca clauze de neconstitutionalitate?!Nu detin prea multe informatii de la avocat,ce ar trebui sa fac?multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:43, 15 Noiembrie 2009
Buna ziua !
A- ti vrut sa spuneti "exceptia de neconstitutionalitate".
Aceasta exceptie este un procedeu defensiv de aparare a drepturilor si libertatilor publice, aflat la dispozitia justitiabililor; poate fi invocata intr-un proces declansat si numai daca are legatura directa cu cauza respectiva. Daca Curtea Constitutionala admite exceptia, norma juridica asupra careia a fost ridicata nu va mai fi aplicata in cauza concreta si nu isi va mai produce efectele juridice pentru viitor - textul de lege devine "mort" .
Fiind vorba de o exceptie ce se ridica pentru incalcarea unei prevederi din legea fundamentala( Constitutia), in spete dumneavoastra nu poate fi admisa( oricum sunt convins ca nici un aparator nu o va invoca ).
Cu stima !
dar nu inteleg de care Constitutia cu faptul ca i-am livrat si montat marfa si acum nu vrea sa plateasca?!va rog sa ma lamuriti deoarece nu prea pricep!#-o
scuze, CE ARE Constitutia..
Buna ziua!
Pai, tocmai asta va spuneam, ca nu are. . Cititi inca odata ultima idee, cea scrisa ingrosat, Deci, ca o concluzie, nu se poate invoca asa ceva in cazul dumneavoastra.
Cu stima !
va multumesc pentru raspuns,dar,cum v-am spus ,s-a invocat asta in cazul nostru...nu stiu ce sa mai cred,avocatul meu putea sa faca ceva sa impiedice aceasta invocare?X-(

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate iga iga buna seara; sunt unul din cei 300 de taximetristi care asteptam pe listele primariei capitalei eliberarea autorizatiilor taxi ,dar ne opreste ... (vezi toată discuția)
Sesizare ccr Bencipici Bencipici Buna ziua Ás vrea sa sesizez CCR pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Ám un dosar pt inselaciune sí partea vatamata a decedat.Cum Trebuie sa procedes ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de atacare demersuri boc.alte sugestii? Casa de avocatura Coltuc Casa de avocatura Coltuc Exista deja un proiect pentru o ordonanta de urgenta a Guvernului prin care salariile urmeaza sa fie diminuate cu 25%, iar pensile si ajutorul de somaj cu ... (vezi toată discuția)