avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinul a cerut evacuarea mea din casa cumpărată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinul a cerut evacuarea mea din casa cumpărată doar pe numele lui, deși am contribuit amândoi în mod egal. Are șanse să reușească acest lucru?

Buna!Astazi am avut un proces cu,concubinul meu cu,care am stat impreuna 10 ani.Mentionez ca avem impreuna si o fetita de 8 ani de zile care in momentul de fata locuieste cu el la parintii lui,pt ca efectiv eu muncind mereu in Italia au crescut-o ei si acum nu-mi dau voie nici sa o vad.Noi am luat o casa impreuna la care eu am contribuit cu suma de 5000 de euro iar el alti 5000,dar am facut marea prostie sa o trec pe numele lui.Are sanse sa ma evacueze cu toate ca am contribuit si eu cu jumatate din bani la casa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 23:47, 25 Octombrie 2018
Daca dovediti ca aceasta casa a fost cumparata de amandoi, ca dvs. ati contribuit cu jumatate din pretul ei nu va poate evacua decat daca va plateste o sulta cel putin egala cu suma investita in acea casa...
Cat despre relatia cu copilul...trebuie o actiune in instanta, cred ca un avocat v.ar ajuta mult in ambele situatii...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Este grav ceea ce vi se intampla. Ramaneti si fara casa si fara posibilitatea sa aveti legaturi personale cu copilul. Pentru problema copilului, trebuie rapid o actiune in instanta pentru stabilire program de vizitare si exercitare in comun a autoritatii parintesti. Nerespectarea unei hotarari judecatoresti e pedepsita cu inchisoarea. Deci, exista mijloace de constrangere pentru a va vizita copilul, a avea legaturi cu acesta, a hotara in probleme care-l privesc.
Cat priveste problema casei, doar o actiune in instanta ar putea stabili 50% din ea in favoarea dvs., dar va trebuie acte si martori sa dovediti. Fara probatorii nu sunt sanse. Avad in vedere ca proprietarul casei este doar dansul, poate solicita evacuarea dvs. prin instanta. De aceea, e bine sa va grabiti si sa nu asteptati sa fiti data afara cu o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. după 14 ani de concubinaj și doi copii poate fi dată afară mama ... MikaM MikaM Buna ziua. După 14 ani de concubinaj și doi copii . Poate mama fi data afara de concubin din apartamentul cumpărat pe numele lui? Contribuind și mama la ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea,proprietate personala fara acordul parintilor? Florin Velici Florin Velici Buna seara! va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns la aceasta intrebare si daca cunoasteti si un articol de lege in legatura cu asta. Locuiesc in casa ... (vezi toată discuția)