avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizie restituire teren primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizie restituire teren primarie

In februarie anul 2000 tatal meu si unchiul meu au cerut sa li se restituie 50 de hectare de teren arabil dupa un unchi al lor , iar in septembrie 2005 tatal si unchiul meu au cerut sa li se restituie 50 de ha dupa alt unchi de-al lor., caci legea zicea ca se restituie 50 de hectare de proprietar deposedat. Tatal si unchiul meu au decedat. Acum in 2018 primarul vrea sa-mi dea inapoi in natura doar 50 de hectare. ( desi ar trebui sa-mi dea inapoi 100 de hectare ) . In cazul acesta cred ca imi da o decizie de restituire, deci nu cred ca mai e necesar un titlu de proprietate. Mai trebuie facut vreun proces verbal de punere in posesie de catre un executor judecatoresc sau nu. ? Trebuie facut vreun act de proprietate de catre Prefectura si de catre Comisia de restituire, sau decizia primariei e suficienta fara poces verbal facut la executorul judecatoresc ? Eu dupa unchiul meu sunt unic proprietar, dar dupa tatal meu e si mama proprietara. Deci eu as obtine 25 ha dupa unchiul meu, 18,75 ha dupa tatal meu si mama mea ar obtine 6,25 ha dupa tatal meu. Cred ca decizia se face pe numele meu si al mamei mele, da? Dumneavoastra ce parere aveti? Trebuie sa dau in judecata primaria pentru celelalte 50 de hectare? Tin sa precizez ca in alte comune mi s-au restituit 150 de hectare, cate 50 pentru fiecare proprietar deposedat cum preciza legea. Legea s-a interpretat diferit: in lege scrie clar sa se dea inapoi 50 de ha de fiecare proprietar deposedat, dar multi oameni au inteles sa se dea doar 50 de ha de familie. Cu toate astea eu am obtinut in alta comuna 150 hectare, cate 50 hectare pentru fiecare proprietar deposedat ( nationalizat) de stat in timpul regimului comunist. Partea proasta e ca stramosii mei au avut mai mult vreo 255,40 hectare de teren arabil, iar inainte de 1913 aveau 4569 ha, dar nu se restituie totul, doar la padure nu a existat limita. Partea proasta e ca primarul vrea sa-mi dea 50 de hectare in alta zona decat cea in care stramosii mei au avut pamant, poate ca nu e nici teren arabil acolo, am auzit ca vrea cineva sa planteze o livada de pomi, asa ceva. Terenul stramosilor mei a fost dat la alti oameni. , acum mie m se da teren mai prost unde nu au avut . Stramosii mei au fost foarte bogati pe vremuri aveau 4569 ha doar in acea comuna. 50 hectare reprezinta 1,09 % din ceea ce au avut in acea comuna. Dumneavoastra ce parere aveti?
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Lisonelta400, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu legea 165/2013 hamarsold2019 hamarsold2019 Tatal meu a decedat in 2010, unchiul meu a decedat in 2013. In anul 2001 tatal si unchiul meu in baza legii 1/2000 au cerut sa li se revendice dupa un unchi ... (vezi toată discuția)
Ingradirea restitutio in integrum reveilquidam reveilquidam Stimate Doamne si Domni, Ma numesc Marijan Baz, de aproape 10 ani locuiesc in Germania, insa rudele mele se afla la Constanta. Nu sunt (inca) membra membru ... (vezi toată discuția)
Un barbat mi-a zis ca e ruda cu stra-stra bunicul meu vulpita200 vulpita200 Un barbat mi-a zis ca e ruda cu stra-stra bunicul meu, dar pana acum nu a facut dovada ca e ruda cu stra-stra bunicul meu. M-a pus pe mine sa fac dovada ca ... (vezi toată discuția)