avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pluviala bloc scoasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pluviala bloc scoasa

Am cumparat un apartament la etajul 4 ,iar pe acoperis sunt 2 scurgeri una la vecinul din stanga ,iar cealalta la vecinul din dreapta .Unul din vecini a renuntat la scurgere(blocul are acoperisul facut)Daca doamne fereste se sparge acoperisul pe jumatate de apartament cea cu pluviala scoasa ,se va face lac si implicit voi fi inundat.(acoperisul pe partea unde vecinul a renuntat la pluviala nu e in mintile lui ,au mai sarit placi si s-a facut lac(inainte sa cumpar eu apartamentul)
Ce e de facut in cazul asta ?Am intrebat la asociatie si au spus ca au renuntat de fapt toti pe acel palier.Daca doamne fereste se sparge iarasi acoperisul ,iar eu voi sparge dopul de ciment pe unde era pluviala (pe motiv ca nu stiam ca e anulata si eu am vrut sa o desfund ,pot fi tras la raspundere)Sau ce fel de cerere sa formulez catre asociatie pentru refacerea pluvialei tinand cont ca e propietate comuna
.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 14:40, 31 Octombrie 2018
Toata lumea vrea sa faca cereri la asociatie.
Bun, faceti cerere - de fapt dvs. trebuie sa anuntati in scris (in dublu ex. cu nr. de inregistrare) as. prop. despre cele scrise mai sus.
Asociatie trebuie sa ia masuri de remediere a situatiei. In mod sigur vedinul dvs. nu are niciun acord al asociatiei pentru lucrarea de indepartare a conductei pluviale. Ca vecinul dvs. este sau nu in toate mintile o sa mai vedeti. In opinia unui reputat medic de la IASI, nebunii nu sunt la spitalul de nebuni (aceia sunt bolnavi), ci traiesc printre noi, asa ca vedeti cum va descurcati - tre' sa fie solutii!
Va multumesc de raspuns.Un model de cerere unde as putea sa vad? Am inteles ca si vecinul de sub el de la 3 a anulat-o si el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
,Nu puteti justifica interventia asupra partii comune
eu voi sparge dopul de ciment pe unde era pluviala
prin
nu stiam ca e anulata

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa dispuna masurile necesare pentru refacerea instalatiei parte comuna conform proiect constructie
Si care sunt masurile necesare ,deoarece i-am atras atentia la asociatie si a spus ca au anulat-o toti ceva de genu ca ce sa mai faca el.Vreau sa fac niste pasi legali cu care sa ii pot "obliga" sa refaca pluviala.Si ma refeream in caz de asi sparge acel dop ca si cum nu stiam ca e dop,crezand ca e infundata.
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa dispuna masurile necesare pentru refacerea instalatiei parte comuna conform proiect constructie
Daca acesta este reticent sesizati oficial directia corp control si serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie

Alte discuții în legătură

Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)
Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)