Am pierdut 26.000 de lei proveniți din vânzări, drept urmare am fost dat afară și mi se va face plângere penală. În același timp, mi-a fost reținut salariul pe luna septembrie pentru acoperirea prejudiciului. Este legal?
Am lucrat la o firma pe postul de reprezentant vanzari, si am pierdut suma de 26000 de lei. Ei urmeaza sa imi faca plangere penala. Am fost dat afara pe data de 27.09.2018. Contractul nu mi-a fost inchis nici pana astazi iar azi cand trebuia sa imi intre salariul pe luna septembrie am aflat ca mi-a fost retinut integral pentru acoperirea prejudiciului. E legal? Ce se va intampla mai departe?
Orice produce o paguba altei persoane , fizice sau juridice , fara deosebire , este obligat sa repare prejudiciul.Dar am luat in calcul si ipoteza cind angajatorul, mai banuitor va dori sa se cerceteze aceasta " pierdere " .Iar aceasta cercetare " in rem " o face politia intr-un dosar penal deschis la parchetul de pe linga judecatorie.Asa ca sa lasam semnele de exclamare si sa ne gindim si la aceasta situatie des intilnita in practica.
Topicul are un anumit subiect si pe care dorim sa-l respectam ...nu dorim sa ajungem la stergerea unor mesaje care nu aduc un plus de valoare discutiei.
Retineri
DarkSoul
Buna ziua.
In cursul lunii martie, din depozitul unei firme a disparut un obiect. Este legal ca din salariu sa fie retinuta o anumita suma de la toti ... (vezi toată discuția)