avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mai multi mostenitori- fara a fi de toti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mai multi mostenitori- fara a fi de toti acord

Buna ziua,

Bunicii mei au avut 7 copii.
- Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut a murit unchiul meu (fratele mamei), iar anul acesta a murit bunicul.
Acum vrem sa deschidem succesiune asupra pamintului (casa au dat-o unchiului care a murit cu act de vanzare cumparare fara nici o clauza)
Din pacate, toate actele (certificate deces bunici,titluri de proprietate) sunt detinute de sotia unchiului care a murit, iar aceasta nu vrea sa le prezinte.
Vreau sa mentionez ca obiectul succesiunii (pamintul) a fost vandut (impropriu spus) de catre unchiul meu printr-o chitanta de mana fara a ne cere acordul sau a ne instiinta cu toate ca acesta nu ii aprtinea.
Care ar fi calea ce trebuie urmata? cum putem obtine certificatele de deces?

Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:07, 16 Noiembrie 2009
Unul dintre succesibili sa deschida actiune in instanta, chemandu-i in judecata pe ceilalti . Sa faca dovada faptului ca ar avea vocatie la mostenire, sa prezinte actul de proprietate al bunului de impartit si sa indice si datele celorlalti potentiali mostenitori.
Dar daca unul dintre mostenitori nu se prezinta cind este citat? Se face succesiunea, sau este necesara continuarea actiunii deschise fiind necesara si angajarea unui avocat?
daca unul dintre ei nu se va prezenta , in decurs de 6 luni de la inceperea procedurii succesorale , fara a avea motive temeinice, se va considera renuntator la mostenire . Procesul va continua cu cei care s-au prezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ayana ayana Buna ziua... Am nevoie de un sfat in legatura cu o mostenire. In urma cu cativa ani a decedat bunica mea (din partea tatalui). Tatal meu fiind si el ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)