avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș vrea să schimb certificatul de naștere al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș vrea să schimb certificatul de naștere al bebelușului astfel încât la rubrica ,,tata'' să fie liniuță, pentru că soțul (cu care sunt în divorț) nu e tatăl lui biologic. Cum ar trebui să procedez?

Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu o indrumare, sfat? As vrea sa schimb certificatul de nastere al bebelusului asa incat la rubrica tata sa nu fie trecut niciun nume ( sa apara liniuta). Mentionez ca in acest moment copilul este pe numele sotului, dar copilul nu este al lui. Cu sotul sunt in proces de divort. Cum ar trebui sa procedez? Este nevoie neaparat de proces daca suntem amandoi de acord sa schimbam certificatul de nastere al copilului? Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carla87 , utilizator 11:50, 30 Octombrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este necesara formularea unei actiuni in tagada paternitatii , suspendat dosarul de divort pana la momentul obtinerii unei hotarari definitive in aceasta actiune si ulterior repus pe rol dosarul de divort cu depunerea hotararii leaglizate.
Asupra cererii de suspendare instanta se va pronunta dupa depunerea dovezii ca pe rolul instantei a fost depusa actiuea in tagada paternitatii.
Suspendarea dosarului de divort se impune dat fiind faptul ca in cadrul actiunii de divort se pune problema stabilirii locuintei minorului , a autoritatii parintesti si a pensiei de intretinere in favoarea minorului, minor care in fapt nu este rezultat din relatia de casatorie dintre dvs. si sotul dvs.
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine!
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in timpul divortului - legea 101/1992 sau codul familiei? crisis81 crisis81 In 10 zile voi da nastere unui copil, iar divortul de fostul sot inca nu s-a finalizat. Copilul este al iubitului meu actual care doreste sa-l recunoasca. O ... (vezi toată discuția)