avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 20 de ani și tata vrea să mă dea afară din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 20 de ani și tata vrea să mă dea afară din casă. Ce trebuie să știu din punct de vedere legal?

Salut, am o groază de probleme pe cap iar titlul este una dintre ele. Am 20 de ani și tata vrea sa ma dea afară din casă. Ce trebuie să știu din punct de vedere legal? Am o perioadă in care pot părăsii domiciliul? Care este procesul pentru ca acest lucru sa devina realitate?
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gorbaa , utilizator 13:25, 8 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Legal poate solicita prin instanta sa fiti evacuat.
E dreptul lui
Nu exista o perioada anume pentru punerea in aplicare cu exceptia perioadei 01.12 - 31.03 cand nu puteti fi evacuat.
Cred ca o discutie mai aplecata asupra subiectului, o participare efectiva la cheltuieli si aratarea unui respect mai mare ar putea elimina aceasta situatie.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
E simplu fiind major schimba butucul si nu mai intri.Restul e cancan, ai dreptate nu ai, nu esti pe banii tai ciocu mic si joc de glezne pana te pui pe picioarele tale.Bun rau e parintele tau si cat el e proprietarul el pune muzica.
Discutia o faceti cu un av pt a va lamuri care este situatia juridica a imobilului,cine este proprietar,aveti si dvs o cota parte din imobil etc.
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti dreptul la nimic din nici un imobil decat daca el moare.pana atunci el poate face ce vrea cu imobilul, sa l vanda sa l cedeze la biserica.

Imobilul este numai al lui sau si al mamei?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebari referitoare la situatia legala exista multe. Ramane insa idea ca dragostea cu de-a sila nu se poate. Dvs trebuie sa aflati daca datul afara e un raspuns de moment la ceva ce l-a suparat sau chiar asta isi doreste. Apoi vin intrebarile: a cui e casa? Sa schimbe butucul si pa la revedere nu merge daca aveti buletin la adresa, ci e nevoie de proces de evacuare. Acum,omul poate nu merge asa departe, dar nici sa stati contra dorintei lui nu e ok. O discutie cu tata poate n-ar strica. Ce ziceti?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate imobil minor /intretinere obligatorie a parintilor pana la ce varsta ? lonut lonut Buna ziua,va deranjez cu 2 intrebari,prima se refera la dreptul asupra unui imobil de catre un minor (eu ).Asadar,as vrea sa aflu daca este posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Fiul meu ma impiedica sa imi folosesc apartamentul wazz wazz Buna ziua Fiul meu student, major, a inlocuit butucul de la usa de intrare in locuinta mea proprietate personala si a schimbat broastele de la dormitoarele ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa renunt la procentajul din succesiune? Danutza_B Danutza_B Buna ziua, o sa incerc sa ma exprim cat mai concis. Mama a murit in 2012 si am ramas 2 copii majori si tata. Nu am facut succesiune si nici vreo alta acceptare ... (vezi toată discuția)