avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cumparare Intreprindere Individuala cu activitate ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cumparare Intreprindere Individuala cu activitate suspendata

Buna seara,
Am o Intreprindere Individuala a carei activitate am suspendat-o de doi ani din cauza datoriilor si a impozitelor nejustificat de mari. Intre timp, pe acelasi domeniu de activitate am deschis un SRL la care am avut grija sa imi platesc toate obligatiile la stat, in timp util.
SRL-ul are succes si profit. Acum, as vrea sa imi platesc toate datoriile pe II pentru a inchide firma.
Dar, nu as plati din banii mei castigati din SRL datoriile pe II fara ca sa ma descarc in contabilitate, cumva.
Asa incat, as cumpara II-ul cu datoriile care le are, le-as plati cu profitul obtinut din SRL. Cum pe SRL platesc impozit pe cifra de afaceri, nu va ingrijorati ca as vrea sa fraudez statul. Vreau ca acei bani care ii dau, pentru ca sunt dator tot din cauza mea, sa ii pot macar scoate din contabilitate legal.
Prin urmare, va rog sa imi spuneti care ar fi pasii, legali, de urmat.
Cu respect,
Sebastian
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:24, 28 Octombrie 2018
Intreprinderea Individuala a carei activitate ati suspendat-o de doi ani si cu datorii, asa cum scrieti, o reactivati, platiti datoriile din bani dumneavoastra ca persoana fizica si apoi o radiati de la registrul comertului si finante. Nu se poate cumpara o Intreprindere Individuala de catre un srl.
Scoateti profitul de la srl ca dividende pe numele dumneavoastra ca asociat si platiti apoi datoriile.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)
Scoatere bani din firma Drictz Drictz Am cumparat un SRL cu un spațiu comercial pe care l-am închiriat cu 600 euro/lună, bani pe care îi încaseze cash si pentru eliberez factura si plătesc ... (vezi toată discuția)