avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Scoatere bani din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Scoatere bani din firma

Am cumparat un SRL cu un spațiu comercial pe care l-am închiriat cu 600 euro/lună, bani pe care îi încaseze cash si pentru eliberez factura si plătesc impozit, nefiind plătitor de tva. Intrebarea mea este, dacă acum trebuie să-mi deschid un cont si daca da, cum pot scoate cel mai ușor si profitabil, banii de pe cont?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:14, 15 Noiembrie 2023
La începutul anului 2024 va trebui sa apelați la un contabil autorizat membru CECCAR care o sa va întocmească și semneze bilanțul pentru 2023. Apoi il depuneti la finante. Dacă veți avea profit pe firma, o sa puteți sa va scoateți profitul ca dividende prin hotărâre a adunării generale. Banii (dividendele cuvenite) in lei ii veți transfera din contul firmei în cel al dumneavoastră ca persoana fizica. La data transferului firma va retine și plăti la stat impozitul pe dividende de 8%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Forma juridica pentru colaborare lunara SolitudeMFG SolitudeMFG Buna ziua, Detin o firma cu 2 asociati, eu fiind asociatul majoritar. Momentan firma nu are angajati. Incepand cu luna aceasta, voi avea o colaborare in ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)