avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Forma juridica pentru colaborare lunara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Forma juridica pentru colaborare lunara

Buna ziua,

Detin o firma cu 2 asociati, eu fiind asociatul majoritar. Momentan firma nu are angajati. Incepand cu luna aceasta, voi avea o colaborare in baza careia voi presta servicii IT - consultanta, instalare si configurare echipamente, suport tehnic. Voi emite lunar beneficiarului o singura factura care va avea mereu aceeasi valoare, 8.000 RON.

As dori sa stiu care este cea mai buna solutie astfel incat sa pot vira din contul firmei catre mine (persoana fizica) cat mai mult din suma incasata, si (evident) impozite si taxe cat mai mici. Stiu despre noua Ordonanta 16 care a intrat in vigoare in acest an, dar nu inteleg pe deplin toate detaliile.

Am cunostinte limitate in materie de fiscalitate; formulele la care m-am gandit sunt cele de mai jos. In contextul noi legislatii, as dori sa stiu daca exista si altele, si o estimare aproximativa pentru fiecare caz a % de taxe si impozite pe care le voi plati din cei 8.000RON incasati lunar.

1. Firma fara angajati & plata de dividende catre actionari
2. Firma cu 1 angajat cu salariul minim
3. PFA

Mentionez ca nu sunt interesat sa beneficiez in vreun fel de CAS & CASS, tot ce ma intereseaza e sa platesc taxe si impozite cat mai mici si sa pot vira legal o parte cat mai mare din suma catre persoana fizica.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
SolitudeMFG, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:57, 27 Ianuarie 2023
Pentru situația dumneavoastra descrisa va rămâne doar opțiunea de a repartiza profitul firmei ca dividende cuvenite asociaților. Repartizarea poate fi făcută anual sau trimestrial. Trebuie sa colaborați cu un contabil autorizat membru ceccar care sa va întocmească și semneze bilanțul, după care prin hotărâre a adunării generale a asociaților se face repartizarea profitului catre dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp pot scoate banii din firma? MrFB MrFB Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an? Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl bogdanm82 bogdanm82 Buna ziua, As avea cateva nelamuriri in legatura cu infiintarea unui SRL, pentru care nu am gasit raspuns in ghidurile de infiintare a SRL-urilor gasite pe ... (vezi toată discuția)