avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare teren in fapt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare teren in fapt

Sunt proprietarul unei case si a terenului aferent acesteia potrivit Certificatului de mostenitor nr..../...... de la parinti. In timpul vietii vecinul meu a avut o intelegere cu mama (la ora actuala decedata) prin care l-a lasat sa se foloseasca de 200 mp teren din curtea dumneaei, deoarece acesta nu prea avea loc de curte. Intre timp vecinul a imprejmuit aceasta suprafata cu gard. Pot eu sa-i daram gardul pentru a recupera cei 200 mp in fapt, intrucat in certificatul de mostenitor apare si acesta suprafata? Vecinul nu dispune de nici un act, document, hartie din care sa reiasa ca ii apartin cei 200 mp.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 11:46, 12 Noiembrie 2009
Buna ziua,

in niciun caz nu aveti dreptul sa demolati acel gard ! Aceasta actiune ar fi infractiune !
Mai bine discutati cu vecinul apoi, trimiteti-i o notificare prin executor judecatoresc in care ii cereti sa va restituie terenul si sa-si demoleze gardul.
Daca nu veti ajunge la o intelegere se va rezolva in instanta.

Avocat Boncu
Depinde , intre mama dvs. si vecin a existat o intelegere, fie si verbala , pentru constituirea unei servituti, vecinul ar putea invoca uzucapiunea, daca au trecut mai bine de 30 de ani fara ca folosinta terenului respectiv sa fi fost tulburata .
vecinul ce spune? cum argumenteaza si ce drept pretinde ca are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)