avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiuni

Sintem 3 copii, unul in romania si doi in italia. sucessiuna dupa tata a fost facuta de mama ani in urma.
Acum sint deja doi ani dupa moartea ei, este posibil ca deschidera mosteniri sa fie facuta de fiul care locuieste in romania fara stirea celorlalti doi?
Mulumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Daniela si Maurizio, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:01, 29 Octombrie 2018
Da, se poate orice. Dar, in Anexa 24 care o cereti de la Primarie nu apar? In plus, poate fi atacat oricand. Asa ca....nu!
Succesiunea este deschisă prin însuși faptul decesului.
Procedura succesorala se poate deschide la cererea oricărui moștenitor.
Finalizarea procedurii succesorale presupune obligatoriu prezenta tuturor moștenitorilor.
Dacă credeți că este posibil ca fratele dvs să nu va declare, mergeți la Ambasada sau Consulat și dati o declarație de acceptare a succesiunii.
Multumesc foarte frumos.
Multumesc frumos. Eu nu sint acasa ca sa pot verifica.
Evident ca asta a vrut sa spuna d-na, dar in termenii dansei. Va dati seama ca deplasarea la ambadada cu programarea, etc, nu -i o optiune. Cel mai bine ar fi sa-l instiinteze pe frate "sa nu faca o prostie".

raluk0207 a scris:

Succesiunea este deschisă prin însuși faptul decesului.
Procedura succesorala se poate deschide la cererea oricărui moștenitor.
Finalizarea procedurii succesorale presupune obligatoriu prezenta tuturor moștenitorilor.
Dacă credeți că este posibil ca fratele dvs să nu va declare, mergeți la Ambasada sau Consulat și dati o declarație de acceptare a succesiunii.

Alte discuții în legătură

Buna seara, as dori sa stiu care este termenul legal pentru deschiderea ... TudorDaniel TudorDaniel Buna seara, As dori sa stiu care este termenul legal pentru deschiderea unei succesiuni. Mentionez ca tatal meu a decedat de curand iar eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)