Am primit recent o amendă pe motiv că am claxonat abuziv/fără justificare, deși am făcut-o pentru prevenirea unui accident, și vreau s-o contest însă nu știu cum să întocmesc plângerea contravențională. Mă puteți ajuta?
Buna! Am primit recent o amenda pe motiv ca am claxonat abuziv, fara justificare. Eu consider ca nu este asa. Mai exact, ma deplasam pe banda de langa axul drumului si la un moment dat, pe banda de langa marginea drumului era un politist care oprea masini, blocand acea banda. Un autoturism mi-a intrat in fata, fara sa semnalizeze iar eu i-am atras atentia printr-un claxon. Apoi mi-am continuat drumul. Dupa circa 400 de metri am fost oprit de acel politist, care a venit dupa mine si amendat cu 580 lei pe motiv ca am folosit claxonul fara motiv. I-am cerut sa scrie la mentiuni ca „am claxonat alt participant la trafic pentru prevenirea unui accident.”
Mai mentionez ca nu eram singur in masina, alaturi de mine aflandu-se inca o persoana.
Doresc sa depun o contestatie insa nu stiu cum sa intocmesc procesul verbal. Am vazut ca sunt multe modele pe internet insa... ma depasesc aceste lucruri. De aceea apelez la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
stelika
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Revin si este exact ceea ce stiu cei din sistem , omul e un laş de fel , si mai e si chestia ca daca ai vrea sa nu iţi calce vrun (....) orgoliul când te prosteşte in faţă.... iti mai trebuie si avocat pt lucruri marunte ... si atunci alege 300 plateşsi sau dai la av. 500 minim plus 20 taxa si dupa ce sigur castigi , mai dai si 5 lei pt legalizare ... asa ca EI ŞTIU BINE... fraieri ....CONTRIBUIE LA BUGET.... RAPID.
vreau si eu replica de la dl sau d-na latka care daca va uitati e pe orice discutie ... dar cine e defapt ...?
latka
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Am vazut ca sunteti "gelos" pe foarte "desele mele aparitii" si ca nu va dau raspunsul care v-ar conveni la problema dvs. Sunt exact un utilizator ca si dvs., transgender, daca nu v-ati dat seama de cum sa ma incadrati, insa am fost "patruns" de spiritul acestui forum, pe care dvs. nu l-ati inteles inca. A fi profesionist in drept e o meserie care se respecta in primul rind (ca avocat mai ales) prin faptul ca relatia sa fata de client este una privata si nu face obiectul unei expuneri pe orice pagina publica, cu orice informatie, in orice problema. E vorba de responsabilitatea meseriei. Un caz e, de fiecare data, chiar daca in drept se incadreaza aceluiasi articol, o chestiune subiectiva si de foarte multe ori foarte diferita. Prin urmare, in spiritul respectarii acestei meserii, consultatia pe acest forum face obiectul unui contract privat. Este explicita invitatia de a face acest lucru, alegind un consultant.
Pe de alta parte, eu nefiind de meserie jurist, nu-mi permit sa ofer astfel de servicii, dintr-o si mai mare retinere. Dreptul este o chestiune foarte procedurata (nu spun ca nu sunt si alte domenii in aceeasi masura) si probabilitatea de a gresi pentru un neofit e mult mai mare.
Prin urmare, legat de subiectul si autorul postarii, poate si de ceea ce-mi reprosati dvs., am incercat chiar de la inceput sa lamuresc lucrurile, prin citeva informatii de baza, pentru ca stiu cum e sa fii luat ca din oala, cind doresti sa depui o plingere contraventionala ( a gasi un model nu e o problema, e suficient sa dai cautare cu google dupa textul "model de plingere contraventionala" si sa compilezi din mai multe surse, cum trebuie sa arate textul). Asa cum este stipulat in codul de procedura civila, dreptul fiecaruia de a se apara singur in fata instantei, este garantat, dar si responsabilitatea e in aceeasi masura. Am observat ca acest lucru s-a inteles, in plus este de analizat de fiecare data, daca merita efortul in incercarea de a-ti cauta dreptatea. Fiecare decide in aceasta privinta. Politisti obtuzi si incompetenti vor mai fi in calea fiecaruia, La fel pot fi si judecatorii, este o alegere pur subiectiva sa mergi in instanta (de obicei foarte aglomerata) pentru a-ti dovedi (nu a cauta, pentru ca nu ti-o da nimeni asa usor) dreptatea.
Buna seara ,un raspuns detaliat, ms .... nu sunt nici gelos , nici indignat , ce am expus este pentru a arata si a comenta impreuna cu alti utilizatori, situatiile de care ne lovim , si DA ca nestiutor , as fi incantat sa primesc si un ajutor , fie el si treptat pentru a intelege cum se poate da in instanta tot ce consider ca e nelegal , si chiar as dori expunerea acelor sentinte definitive castigate de cei neindreptatiti..., pe site e specificat ''iti explicam legislatia'' pas cu pas ...
In codul rutier la articolul 44 ,alineatul 1 spune ca: „În circulaţia pe drumurile publice conducătorii de vehicule pot folosi, în condiţiile prevăzute de regulament, mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă aflate în dotare şi omologate.”
Am rasfoit tot codul si nu am mai gasit un alt articol care sa specifice care sunt acele conditii prevazute de regulament. Sigur ele exista, dar nu le-am gasit eu. O sa le mai caut dar, daca stiti, nu ezitati sa-mi dati de veste. Multumesc!