avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drum privat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drum privat

Buna ziua,
Drumul din fata blocului in care locuiesc este drum privat, acel drum deserveste locatarii altor 2 blocuri.Vrem sa reparam drumul ,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa contribuie financiar si locatarii celor 2 blocuri,si daca trebuie sa fie de acord toti locatari blocului sa contribuie financiar.Sunt doi proprietari care nu vor sa participe financiar,ii putem obliga?Exista lege?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Oliviamioara , utilizator 13:18, 30 Octombrie 2018
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial proprietarii respectivi cu obligatia participarii la intretinere si reparatii sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afernte solutionarii in instanta
Aveti asociatie de proprietari? Daca da, e aceeasi asociatie pt toate cele 3 blocuri sau sunt asociatii separate?
Buna ziua,
Avem asociatie de proprietari,fiecare bloc in parte.
Atunci nu e clar al cui e drumul.
Daca drumul ar fi fost parte comuna, adica e precizat in actul de proprietate al fiecarui proprietar din cele 3 blocuri, nu aveati voie sa fiti asociatii separate.

Sau invers, daca sunt asociatii separate atunci drumul nu e al dvs, nu e al proprietarilor, nu e al asociatiei (asociatiilor). Implicit nu puteti obliga pe nimeni cu nimic. Ar fi ca si cum v-as obliga pe dvs sa platiti asfaltarea aleii din curtea mea.

Sau ati impartit drumul in trei (desi nu cred ca e voie, nu-mi imaginez cum s-ar putea), fiecare asociatie cu bucata lui.

Daca erati o singura asociatie, repararea drumului era obligatoriu in sarcina tuturor proprietarilor din toate cele 3 blocuri (nu mai era pe vrute). Insa fiind o lucrare ampla si costisitoare trebuia inclusa in bugetul pe anul asta (sau pe ce an vreti sa faceti treaba) si aprobat prin hotarare AG. Daca s-ar fi surpat, nu s-ar mai fi putut folosi si trebuia reparat de urgenta intr-un anume loc, atunci era suficienta decizia CEx.

In locul dvs, primul pas ar fi sa vad al cui este drumul in acte, daca n-a fost cedat (primariei de exemplu) etc.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie loctari-plata reparatiilor de interes comun Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, As dori sa stiu cine trebuie sa contribuie la plata reparatiilor de interes comun ( cum ar fi repararea acoperisului blocului,inlocuirea ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-plata reparatii si drepturi om de serviciu Ruxandra15 Ruxandra15 As avea doua intrebari: 1.Cine plateste reparatiile intr-o Asociatie de proprietari,formata din 4 blocuri? Plateste o singura scara care beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Drum comun mamademaya mamademaya Buna ziua. Locuiesc intr-un complex nou facut. Suntem 11 blocuri in complex cu 11 asociatii. 10 dintre asociatii au strans bani pt asfaltat drumul privat din ... (vezi toată discuția)