Buna ziua,
Drumul din fata blocului in care locuiesc este drum privat, acel drum deserveste locatarii altor 2 blocuri.Vrem sa reparam drumul ,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa contribuie financiar si locatarii celor 2 blocuri,si daca trebuie sa fie de acord toti locatari blocului sa contribuie financiar.Sunt doi proprietari care nu vor sa participe financiar,ii putem obliga?Exista lege?
Multumesc.
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial proprietarii respectivi cu obligatia participarii la intretinere si reparatii sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afernte solutionarii in instanta
Atunci nu e clar al cui e drumul.
Daca drumul ar fi fost parte comuna, adica e precizat in actul de proprietate al fiecarui proprietar din cele 3 blocuri, nu aveati voie sa fiti asociatii separate.
Sau invers, daca sunt asociatii separate atunci drumul nu e al dvs, nu e al proprietarilor, nu e al asociatiei (asociatiilor). Implicit nu puteti obliga pe nimeni cu nimic. Ar fi ca si cum v-as obliga pe dvs sa platiti asfaltarea aleii din curtea mea.
Sau ati impartit drumul in trei (desi nu cred ca e voie, nu-mi imaginez cum s-ar putea), fiecare asociatie cu bucata lui.
Daca erati o singura asociatie, repararea drumului era obligatoriu in sarcina tuturor proprietarilor din toate cele 3 blocuri (nu mai era pe vrute). Insa fiind o lucrare ampla si costisitoare trebuia inclusa in bugetul pe anul asta (sau pe ce an vreti sa faceti treaba) si aprobat prin hotarare AG. Daca s-ar fi surpat, nu s-ar mai fi putut folosi si trebuia reparat de urgenta intr-un anume loc, atunci era suficienta decizia CEx.
In locul dvs, primul pas ar fi sa vad al cui este drumul in acte, daca n-a fost cedat (primariei de exemplu) etc.
Drum comun
mamademaya
Buna ziua. Locuiesc intr-un complex nou facut. Suntem 11 blocuri in complex cu 11 asociatii. 10 dintre asociatii au strans bani pt asfaltat drumul privat din ... (vezi toată discuția)