avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

srl romanesc presteaza servicii consultanta pe teritoriul romanesc pt un client din ue ; din punct devere tva ce fel de factura emitem daca clientul ne ofera cod vat in ue;
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:30, 29 Octombrie 2018
Buna ziua,

Emiteti invoice in valuta, fara tva. La rubrica TVA treceti mentiunea "neimpozabil in Romania" sau "taxare inversa la beneficiar".In engleza mentiunea exacta ar fi "Reverse charge in accordance with Article 44 of Directive 2006/112 / EC".Pentru fiecare invoice emiteti si factura in lei fara tva, la cursul BNR din ziua anterioara emiterii facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod intracomunitar pfa neplatitor de tva Vlad444 Vlad444 Am cateva intrebari legate de necesitatea obtinerii codului intracomunitar. In contextul in care un PFA neplatitor de TVA (partida simpla, sistem real) in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! detin un pfa platitor de tva si execut lucrari de ... simonna m simonna m Buna seara! Detin un PFA platitor de tva si execut lucrari de pardosire si placare a peretilor pentru o firma din Germania .1) Factura pe care o emit este ... (vezi toată discuția)
Factura din germania-free of charge ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua. Am primit din Germania o factura externa pe care scrie \\"Invoice (free of charge)\\" Imi puteti spune va rog cum sa tratez aceasta factura dpdv ... (vezi toată discuția)